EMWCon Spring 2020/Program

From mediawiki.org

All talks are 30 minutes long including questions unless stated otherwise. Times listed are EDT (UTC -4).

Video link: ๐ŸŽฅ
Presentation link: ๐Ÿ”—


Conference Day 1 - Wednesday, April 1, 2020
9:00 AM - 10:30 AM ๐ŸŽฅย ๐Ÿ”—ย Welcome, Logistics, and Introductions - Cindy Cicalese (60 minutes)

๐ŸŽฅย ๐Ÿ”—ย Data Everywhere: Opportunities and Challenges for Enterprise MediaWiki - Yaron Koren (30 minutes)

10:30 AM- 11:00 AM โ˜• Break
11:00 AM - 12:30 PM ๐ŸŽฅย ๐Ÿ”—ย EMW for The Internet Court of Lies: Liecourt.com - Bob Thibadeau, Ph.D. (30 minutes)

๐ŸŽฅย Measuring Knowledge Management Success - Daren Welsh (30 minutes)

๐ŸŽฅย ๐Ÿ”—ย Nuclepedia - Sharing Knowledge One Page At A Time - Tom Harriman (30 minutes)

12:30 PM - 1:00 PM โ˜• Break
1:00 PM - 2:30 PM ๐ŸŽฅย ๐Ÿ”—ย Maintaining your wiki: You know you have to - Ike Hecht, WikiTeQ (30 minutes)

๐ŸŽฅย A method for automating MediaWiki deploys using only tools you already use - Mark A. Hershberger (30 minutes)

๐ŸŽฅย Site Reliability: monitoring and alerting in 3 easy steps - Greg Rundlett (30 minutes)

2:30 PM - 3:00 PM โ˜• Break
3:00 PM - 5:00 PM ๐ŸŽฅย ๐Ÿ”—ย Cargo/Lua Best Practices, and When Not To Use Them - Megan Cutrofello (30 minutes)

๐ŸŽฅย ๐Ÿ”—ย Wikibase for smart cities: A roadmap - Houcemeddine Turki, Mohamed Ali Hadj Taieb, and Mohamed Ben Aouicha (30 minutes)

๐ŸŽฅย Government Panel - Tom O'Neill, Tom Harriman, Blanche Ziv, Peter Meyer and Daren Welsh (30 minutes)

๐ŸŽฅย ๐Ÿ”—ย Providing a File Folder System in Mediawiki - Rich Evans (30 minutes)


Conference Day 2 - Thursday, April 2, 2020
9:00 AM - 10:45 AM ๐ŸŽฅย From Zero to Hero: How to build applications Wikibase Solutions style - Jesse Kwaks and Charlot Cobben, [Wikibase Solutions] (45 minutes)

๐ŸŽฅย The MediaWiki Stable Interface Policy: Making life easier by making things harder - Daniel Kinzler (30 minutes)

๐ŸŽฅย Wikibase, Docker & WBStack- Adam Shorland (30 minutes)

10:45 AM - 11:15 AM โ˜• Break
11:15 AM - 12:30 PM ๐ŸŽฅย ๐Ÿ”—ย An early look at an Extension API for Parsoid - Subramanya Sastry, Wikimedia Foundation (30 minutes)

Lightning Talks (45 minutes):

๐ŸŽฅย Mediawiker SublimeText plugin - why this is the best thing ever & how to set up - Megan Cutrofello

๐ŸŽฅย ๐Ÿ”—ย Project Teams โ€“ for Sustainable Knowing - Stanley Gould

๐ŸŽฅย ๐Ÿ”—ย Semantic Actions - Daren Welsh

๐ŸŽฅย Maps in MediaWiki. Highlights and new features - Jeroen De Dauw

๐ŸŽฅย ๐Ÿ”—ย Push your wikifarm pages with encrypted credential handling - Wolfgang Fahl

๐ŸŽฅย ๐Ÿ”—ย UserProtect: Straightforward per-user per-right per-page protection - Ike Hecht

๐ŸŽฅย E/SMW to tackle the Corona crisis - Bernhard Krabina

12:30 PM - 1:00 PM โ˜• Break
1:00 PM - 2:00 PM Create Camp Opening Session (60 minutes)
2:00 PM - 5:00 PM Create Camp:

Updating MEZA to MediaWiki 1.34 (1)

Internet Court of Lies

Maps

๐ŸŽฅย Data normalization in Cargo - Megan Cutrofello


Conference Day 3 - Friday, April 3, 2020
9:00 AM - 4:00 PM Create Camp:

Updating MEZA to MediaWiki 1.34 (2)

Composer RFC

๐ŸŽฅย WSForm - Charlot Cobben (small additional video)

SMW with non-standard Backend

Enterprise MediaWiki user survey

๐ŸŽฅย GIT/MediaWiki - Jesse Kwaks

MediaWiki Stakeholders' Group meeting

๐ŸŽฅย Lua - Megan Cutrofello

4:00 PM - 5:00 PM ๐ŸŽฅย Create Camp Closing Session (60 minutes)