Bug management/Phabricator etiquette/nl

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Bug management/Phabricator etiquette and the translation is 100% complete.

Volg deze richtlijnen om ervoor te zorgen dat Phabricator een productieve en collaboratieve omgeving is voor het beheren van bugrapporten en functieverzoeken.

U moet ook de Gedragscode volgen.

 • Opmerkingen moeten direct verband houden met het rapporteren, het bevestigen, het evalueren van de ernst of het oplossen van de bug. Teksten die geen verband houden met het onderwerp van het rapport (bijvoorbeeld discussies op metaniveau over prioriteiten in het algemeen of over de vraag of een nieuwe extensie überhaupt gewenst is) moeten via de geschikte mailinglijsten, wiki-overlegpagina's of afzonderlijke rapporten gaan.
  • Hou het zakelijk, het gaat om de ideeën en niet om de personen.[1] Opbouwende kritiek en een levendig debat helpt om onze software te verbeteren, dat wordt dus aangemoedigd.
  • Doe alles onder uw naam, geef dus geen anonieme kritiek. Tenzij u een beveiligingsprobleem meldt of u werd gevraagd iemand een e-mail te sturen met specifieke informatie, plaatst u alle technische informatie met betrekking tot een bug in het rapport zelf.
 • Rapportstatus en prioriteitsvelden vatten samen en weerspiegelen realiteit maar veroorzaken het niet Lees over de betekenis van de prioriteitsveldwaarden, wijzig ze bij twijfel niet, voeg een opmerking toe die de wijziging aangeeft met overtuigende redenen daarvoor.
 • Wijs een taak alleen handmatig aan iemand toe als diegene vooraf toestemming heeft gegeven. Het is aan ontwikkelaars (of hun productmanagers) waar ze aan willen werken.
 • Geef de voorkeur aan het gebruik van Phabricator-gebruikersnamen (bijv. @username) boven de echte naam van een persoon of andere persoonlijke gegevens. Om zowel zorgen over privacy als onnodige verwarring aan te pakken, gebruikt u bij het communiceren over verschillende taken, phame-berichten, enz., de Phabricator-gebruikersnamen. Zelfs als u personen op persoonlijk niveau kent (echte naam, enz.), willen ze misschien niet dat die informatie is gekoppeld aan hun Phabricator-gebruikersnaam. Het geeft ook verwarring bij andere Phabricator-gebruikers die zich niet bewust zijn van iemands echte naam of andere persoonlijke gegevens.

Als u ziet dat iemand deze richtlijnen niet volgt of niet opbouwend bezig is:

 1. De eerste stap is om contact met hen op te nemen. Dit kan worden gedaan via privé e-mail bij kleinere zaken of in het openbaar bij ernstige zaken latere aannames van getolereerd gedrag te voorkomen.
  • Wees informatief – Vertel wat ze doen, wat ze niet moeten doen. Indien relevant, verwijs hen naar dit document.
  • Wees weerbaar – Vertel wat ze in plaats daarvan moeten doen. Af en toe kan dit bemoedigend en motiverend zijn, beter dan een lange lijst met "regels".
 2. In het geval van aanhoudende veronachtzaming van deze richtlijnen, licht een Phabricator-beheerder in #wikimedia-releng verbinden op Wikimedia IRC of neem contact op met de bugwrangler en vraag hen ernaar te kijken. In het geval dat de veronachtzaming kan worden gezien als onaanvaardbaar gedrag zoals gedefinieerd in de Code of Conduct, zal de Commissie Gedragscode hiervan op de hoogte worden gesteld.

Document inspiratie

Zie ook

Referenties