Toolserver:Pàgina principal

From mediawiki.org
Jump to navigation Jump to search
Wikimedia Community Logo-Toolserver.svg

This page was moved from the Toolserver wiki.
Toolserver has been replaced by Toolforge. As such, the instructions here may no longer work, but may still be of historical interest.
Please help by updating examples, links, template links, etc. If a page is still relevant, move it to a normal title and leave a redirect.

Category:Categories


Benvinguts al Wikimedia Toolserver

El Wikimedia Toolserver és una plataforma col·laborativa que posa a la disposició dels usuaris accés a ordinadors Unix per a usar-hi diverses eines amb la intenció de millorar els projectes de Wikimedia. El servei funciona gràcies a Wikimedia Deutschland e.V. i al suport de la Fundació Wikimedia.

La gent interessada pot sol·licitar accés al servidor; per a més detalls, vegeu la pàgina del Toolserver a Meta wiki.

Maquinari

El Toolserver està format per quatre servidors, dos dels quals (Zedler i Hemlock) van ser amablement regalats per Sun Microsystems.

  • zedler és un Sun Fire V40z amb CPUs Opteron de 2x 2.2GHz, 8GB RAM, 6 discs SCSI de 146GB i 12 discs SATA de 400GB.
  • yarrow és un Dell PowerEdge 1950, amb 2 CPUs dual-core Xeon de 2GHz, 16GB RAM, 2 discs SAS de 72GB i 12 discs SCSI de 72GB i 15,000 rpm.
  • vandale és un Sun Fire V40z amb dos CPUs Opteron 844, 8GB de RAM i 6 discs SCSI de 146GB.
  • hemlock és un Sun Fire x4100 amb 2 CPUs Opteron de 2.8GHz, 8GB RAM i 2 discs de 70GB SAS.

Programari

Zedler i Yarrow funcionen amb Solaris i contenen servidors MySQL, els quals contenen copies en temps real de les bases de dades dels projectes de Wikimedia. Vandale també executa Solaris amb el Servidor Web Sun Java System per proveir diferents eines als usuaris del Toolserver (p.ex. un gestor d'errades o un visualitzador de repositoris). Les llicències d'aquestes dues eines, JIRA i FishEye, van ser generosament regalades per Atlassian Software Systems sota el seu programa de Codi Lliure.

Hemlock executa el sistema operatiu Debian GNU/Linux. Disposa d'un programa de Subversion, on els usuaris poden posar-hi el codi font dels seus projectes, i del servidor web principal del Toolserver.