Kézikönyv:$wgMultiContentRevisionSchemaMigrationStage

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Manual:$wgMultiContentRevisionSchemaMigrationStage and the translation is 92% complete.
Outdated translations are marked like this.
Database settings: $wgMultiContentRevisionSchemaMigrationStage
A RevisionStore táblaséma migrációs állapota (content, slots, content_models és slot_roles táblák).
Bevezetve:1.32.0 (Gerrit change 378724; git #I30a3a98)
Elavultnak jelölve:1.35.0 (Gerrit change 558581; git #495323c0)
Eltávolítva:1.39.0 (Gerrit change 779544; git #0779a61e)
Megengedett értékek:Lásd alább
Alapértelmezett érték:SCHEMA_COMPAT_NEW (1.34-1.38)
SCHEMA_COMPAT_WRITE_BOTH | SCHEMA_COMPAT_READ_NEW (1.32-1.33)

A $wgMultiContentRevisionSchemaMigrationStage a RevisionStore táblaséma migrációs állapotát jelöli (content, slots, content_models és slot_roles táblák). A legtöbb wikiben ezt SCHEMA_COMPAT_NEW értékre állíthatják és ahogyan frissültek a fontos kiterjesztések, futtathatják a maintenance/populateContentTables.php szkriptet.

Vedd figyelembe, hogy a régi- és az új séma párhuzamos használata nem támogatott Ha mindkét olvasási bitet $wgMultiContentRevisionSchemaMigrationStage-re állítod, „InvalidArgumentException” hibát fogsz kapni.

Részletek

A $wgCommentTableSchemaMigrationStage a sémaváltozás migrációs címkéinek egy kombinációját veheti fel. A megengedett tartomány a SCHEMA_COMPAT_* konstansok egyike. A rendelkezésre álló konstansok és a Wikimédia Alapítvány wikijein tervezett használatuk a következő:

  • SCHEMA_COMPAT_OLD - Csak a régi séma írása és olvasása. Az új séma igénye nem létezik. Ez akkor használt, ha a sémaváltozás végrehajtásáig a patch össze van vonva.
  • SCHEMA_COMPAT_WRITE_BOTH | SCHEMA_COMPAT_READ_OLD - Mind a régi-, mind az új séma írása. Preferáltan az új séma olvasása, a régire visszamutatva. Ez a változás tesztelésekor használt; a régi séma könnyen visszaállítható.
  • SCHEMA_COMPAT_WRITE_BOTH | SCHEMA_COMPAT_READ_NEW - Csak az új séma írása. Preferáltan az új séma olvasása, a régire visszamutatva. Ez a már létező bejegyzéseknek a régi sémából az újba mozgatását végző karbantartószkript futtatása alatt használt.
  • SCHEMA_COMPAT_NEW - Csak a régi séma írása és olvasása. A régi séma (és a funkciócímke) törölhető.

A nem a Wikimédia Alapítvány által üzemeltetett wikiken javasolt a változót SCHEMA_COMPAT_NEW értékre állítani és a maintenance/populateContentTables.php-t futtatni azért, hogy az új séma előnyei kihasználhatóak legyenek.

Lásd még