Kézikönyv:$wgCleanupPresentationalAttributes

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Manual:$wgCleanupPresentationalAttributes and the translation is 100% complete.
Eredmény: $wgCleanupPresentationalAttributes
Ahol csak lehet, a HTML-formázócímkéket CSS-szé alakítja át.
Bevezetve:1.19.0 (r94465)
Eltávolítva:1.20.1 (Gerrit change 31290; git #5f41c8ba)
Megengedett értékek:(boolean)
Alapértelmezett érték:true

Részletek

A változó engedélyezésével a szoftver a HTML5-ben elavultnak jelölt és törölt (például valign) formázóelemeket CSS-stílusokká alakítja át. Ezzel a wikik továbbra is használhatják a régi wikiszöveget, de a kimenet a modern jelölőnyelv lesz. Vedd figyelembe, hogy néhány attribútum (például képi és objektumváltozók, ‎<center>, cellspacing és celpadding) nem lesz átalakítva, mivel ezen műveletek komolyabb beavatkozást igényelnek.

A változónak csak a $wgHtml5 engedélyezése esetén van hatása.

Törlés

A funkciót a MediaWiki-magból töröltük, mivel sok hibás átalakítást végzett (task T42632), ezek közül egy kritikus (task T43018). A törlés visszamenőlegesen a MediaWiki 1.20.1 kiadásával az 1.20 verzióra is érvényes.

A MediaWiki 1.19 felhasználói a következő HTML-tulajdonságokkal kapcsolatos problémák esetén tiltsák le a beállítást a $wgCleanupPresentationalAttributes = false; LocalSettings.php-hez való hozzáadásával: "align", "clear", "height", "nowrap", "size", "type", "valign", "width"