Категорија:Категоризација на предлошки

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Category:Categorizing templates and the translation is 100% complete.

Категоријата Categorizing templates/mk содржи предлошки што ставаат една или повеќе категории во статии.

Се препорачува овие предлошки да имаат параметар што ќе се користи за изземање од овие категории. Ова ја овозможува употребата на предлошката во страници со напатствија и други видови документација без притоа матичната страница да биде вклучена во една или повеќе категории. Како ова да го направите ќе погледате во примерите Template:Extension/mk и Template:MediaWikiHook/mk.

Категоризација вршат и многу предлошки во категоријата Предупредувачки предлошки.

Pages in category "Категорија:Категоризација на предлошки"

The following 3 pages are in this category, out of 3 total.