Wikimedia Hackathon 2020/Venue and Tirana/sq

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Wikimedia Hackathon 2020/Venue and Tirana and the translation is 88% complete.
"Logo for Wikimedia Hackathon"

9–11 May, 2020 | Tirana, Albania Event happens online

Map
Tirana

Vendi

OFIÇINA will be the venue of the Wikimedia Hackathon 2020, located near the centre of the city and easily accessible via public transportation. Ndërtesa kryesore: Rruga Asim Vokshi, Tiranë, Shqipëri (map link)

Një udhëzues i shkurtër për të gjetur vendin e hackathon duke ecur, nga qendra.:

Nëse jeni në qytet në Sheshi Skënderbeg, atëherë orientohuni drejt Tirana Hotel duke ndjekur Bulevardin Bulevardi "Zogu i I".

Pasi të kaloni Fakultetin e Shkencave të Natyrës, ktheheni majtas në Rrugën "Reshit Petrela" (unaza kryesore).

Pas ecjes për rreth 200 m drejt, në të djathtën tuaj do të vëreni Institutin Harry Fultz. Futuni në portën kryesore dhe ecni në të majtë në drejtim të zonës OFIÇINA.


Akomodimi

Hotel International Tirana (në të djathtë)

We are reserving rooms at the Tirana International Hotel for scholarship recipients and Wikimedia Foundation Staff.


Ata duhet të kenë akoma më shumë hapësirë. Kostoja është 74-89 EUR për një natë në varësi të llojit të dhomës dhe hoteli është 20 minuta më këmbë nga vendi ku do të zhvillohet eventi.

Sugjerime të tjera në qytet janë

Hotel Rogner] – 87.86 EUR për një natë dhe 34 minuta më këmbë nga vendi ku do të zhvillohet eventi

  • Hotel Plaza Tirana – 99 EUR për një natë dhe 23 minuta më këmbë nga vendi ku do të zhvillohet eventi

For more cost effective options have a look online for example on booking.com or check the discussion page.


Shqipëria

Monedha vendase është leku shqiptar (ALL). 1 Euro = 121 lekë.

EUR pranohet gjithashtu në shumicën e vendeve në Tiranë.

Tirana

Tirana është kryeqyteti i Shqipërisë. Ajo shtrihet në qendër të vendit tonë dhe konsiderohet një qytet i bashkëjetesës fetare, si dhe qendra e kulturës, artit, politikës dhe ekonomisë.

Tirana u bë kryeqyteti i Shqipërisë në vitin 1920 dhe sot ka më shumë se 763.634 banorë. Është një vendbanim i vjetër siç konfirmohet nga Mozaiku i Tiranës, i cili ishte pjesë e një vile të vjetër romake të ndërtuar në shekullin III. Një ndërtesë e famshme është Kulla e Sahatit në qendër të Tiranës, e cila u ndërtua në shekullin XIX, midis 1822 - 1840


Pjesë e trashëgimisë kulturore të qytetit janë edhe shtëpitë e vjetra, të cilat njihen si ansambli i vërtetë arkitekturor i bërthamës historike të Tiranës. Sa për të përmendur disa, shtëpia e Toptanëve është ndërtuar në shekullin XVIII, shtëpia e Sali Shijakut në 1400, shtëpia e Bunecit në shekullin e XVII, dhe xhamia në qendër të qytetit është ndërtuar në 1793.


Për ata që janë të interesuar të eksplorojnë qytetin, trashëgiminë dhe historinë e tij, merrni disa sygjerime ku mund të hani, informacioni mbi wikivoyage mund të jetë i dobishëm: Tirana @ Wikivoyage.