Jump to content

Wikimedia Ingeniør/Rapport/2012/December/sammendrag

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Wikimedia Engineering/Report/2012/December/summary and the translation is 100% complete.
Indholdet her er forberedt til indlemmelse i Wikimedia-stiftelsens december 2012 rapport. Det er en kortere og simplere version end den fulde Wikimedia ingeniør-rapport for december 2012 og kræver ikke specialiseret teknisk viden.

De største nyheder i december omfattede:

I december aktiverede VisualEditor teamet på engelsk Wikipedia en alfa-version af VisualEditor, den kommende tekstvenlige brugergrænseflade, som vil gøre det nemmere at redigere wiki-sider. Erfarne skribenter kan nu teste den og give tilbagemelding om fejl og mangler. Teamet har fokuseret på at sikre, at den virkede ordentligt, ved at levere et specielt værktøj til at rapportere problemer ved redigering, og ved at behandle skribenternes rapporter og ideer efter implementeringen.

Denne vellykkede udgivelse var også en vigtig milepæl for Parsoid (et parser program, som omsætter almindelig wikitext til HTML, kommenteret for nem redigering, og omvendt). Parsoid skal håndtere hele spektret af vilkårlig og kompleks eksisterende wiki-indhold, herunder skabeloner, tabeller og udvidelser. Den har gjort det godt, som det bevidnes ved mangelen af fejl indført af Parsoid i wikiteksten. Dette kan i vid udstrækning tilskrives holdets indsats med automatiseret konverterings-tests og færdiggørelsen af ​​en strategi til kun at konvertere de dele af siden, der var redigerede ("udvalgt serialisering").

I denne måned fortsatte skribentaktiverings-holdet (E2) med at udvikle nye funktioner i Notifications-projektet (kaldet "Echo"), og aktiverede en første eksperimentel frigivelse af mediawiki.org. De arbejdede på funktionskrav, brugeroplevelse og udviklede brugergrænseflade og bagved-liggende komponenter. Flere funktioner vil blive udviklet i januar, som planlægges at blive aktiveret på den engelske Wikipedia i begyndelsen af ​​2013. Hjælp til test af disse funktioner er velkommen, for at give tilbagemelding og finde fejl.

En forskningsundersøgelse om anvendelsen af artikel-tilbagemeldings værktøjet på den engelske Wikipedia bekræftede, at mange læsere bruger denne kvalitetsvurderings-funktion, og mange af dem går videre og opretter brugernavn og bliver skribenter. Baseret på denne forskning og andre forslag begyndte nye funktioner at reducere redigerings-arbejdsbyrden gennem bedre filtre og enklere ændrings-værktøjer. Aktiveringen af artikel-tilbagemelding på alle artikler i den engelske Wikipedia er planlagt til marts 2013. Nogle wikier som det tyske Wikipedia har også begyndt at evaluere dette værktøj, mens andre som den franske Wikipedia er ved at diskutere det.

Ingen betydelig udviklingsaktivitet er sket mht. side-opsyn (en brugergrænseflade så erfarne bidragydere kan revidere og forbedre nyoprettede sider) efter dens frigivelse på den engelske Wikipedia. Men dens indretning og tilpasning til mulig anvendelse på andre wikier og på andre sprog er i øjeblikket under overvejelse.

I december lancerede det eksperimenterende skribentaktiverings-hold (E3) en ny test med henblik på rekruttering af ny Wikipedianere, som giver dem en optimeret opgaveliste umiddelbart efter tilmelding, inviterer dem til at vælge en artikel og afprøve redigering, uden de har en idé om hvordan de kommer i gang. Udvikling fortsatte på en nyoplevelse af kontooprettelse og en rundvisnings-funktion, som vil blive lanceret i januar 2013.

For at understøtte disse og fremtidige eksperimenter, undergik EventLogging-værktøjet kraftig udvikling, herunder lancering af dedikeret plads på meta-wiki til at definere de data, der indsamles på en offentlig, samarbejdsorienteret måde. Udvikling af en bruger-virkemiddel grænseflade for programmer et også begyndt, for at standardisere bruger-virkemidler og tilvejebringelse af infrastruktur og adgangen til den.

Endelig samarbejdede E3 holdet med fundraising-holdet for at nå ud til donorer og læsere som en del af den årlige støttekampagne, via e-mail og et "taksigelse"-skilt, der løb i slutningen af året.

Det mobile udviklings og design-team arbejdede på at færdiggøre bidragspligtige og andre eksperimentelle skribent-fokuserede funktioner på beta-sitet (upload, redigering og overvågningsliste funktionalitet) med henblik på at bane vejen for mobile upload fra marts 2013. De har også arbejdet på at forbedre den potentielle læser og skribent-oplevelse ved at indføre funktioner rettet mod at uddanne og engagere brugere, såsom en menneske-læsbar seneste ændring indikator for artikler og overvågningslister og miniaturebilleder for at illustrere overvågningsliste-visningen. På grund af den store interesse genereret på beta-test-sitet, blev en alfa-site skabt til at huse meget tidlig arbejde på bidragspligtige funktioner, uden at forstyrre læseoplevelsen hos de over 100.000 beta-brugere.

Arbejdet fortsatte på GeoData, et værktøj til at gemme og hente GPS-koordinater i Wikimedias databaser, og det blev implementeret på alle Wikipedia og Wikitravel sites. Det forventes at blive officielt operationel inden længe. Dette værktøj er en hjørnesten i opdagelses-funktionenen på den mobile site og tillader brugere at læse om steder, omkring dem.

Orange Congo sluttedes til listen over mobiludbydere, som aktiverer gratis mobil adgang til Wikipedia via Wikipedia Zero-programmet. Wikipedia Zero teamet løste operationelle spørgsmål og fortsatte med at arbejde på flere partnerskaber. To andre initiativer for at bringe Wikipedia til mobile enheder, Wikipedia S40 J2ME app'en og USSD tjenesten, er nu klar til at lancere bindende kontraktmæssige forhandlinger med udbydere.

Senest har Mobile quality assurance-teamet startet at arbejde på en kommende fælles testbegivenhed for mobil-funktioner, og support for MobileFrontend udvidelsen i beta cluster test omgivelser.

Andre nyheder

  • Fællesskabs-metrik genereres nu hver måned for at levere indsigt i aktiviteten og sundheden af MediaWiki bidrager-fællesskabet.