Fordítói portál

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Translator hub and the translation is 100% complete.
  • Community Noun project 2280.svg Felhasználók
  • Octicons-terminal.svg Rendszergazdák
  • Source code project 1171.svg Fejlesztők
  • OOjs UI icon language-ltr.svg Fordítók
Symbol Translate.svg

Ez a fordítók találkozóhelye, ahol a kezdők segítséget kérhetnek az induláshoz. A haladó felhasználók megismerhetik a lapok fordításra jelölésének módját. A fordítás előtt érdemes megismerkedned a rendszer működésével.

A MediaWiki.org a lokalizációhoz a Kiterjesztés:Translate eszközt használja. Ezen wikin további információkat találhatsz ennek használatáról. Lásd: Segítség:Kiterjesztés:Fordítás Kezdőknek szóló további információkat a Project:Language policy lapon találhatsz.

Ha szeretnél segíteni a fordításban

Javasoljuk, hogy a Translation kiterjesztés használata előtt nézd át a példalapot. Fordítás közben kövesd a legjobb módszereket.

További információk a nyelved fordítási projektjével kapcsolatban: Project:Translation

Új fordítóknak

Kezdők számára érdemes egy olyan lapon dolgozni, aminek fordítását már elkezdték. Az eredeti fordító valószínűleg figyelemmel fogja követni a munkádat, így az esetleges hibákat kijavítja. Ez egy további ok a figyelőlista használatára.

Az adott fordítás készítői az adott nyelvkódú allap vitalapján (ha létezik) beszélhetik meg a felmerülő kérdéseket.

Haladó fordítóknak

További információkat a lapok fordításra való előkészítéséről itt találhatsz. A munka végén meg kell várnod, míg a lapot egy fordítási adminisztrátor fordíthatónak jelöli.

Fordítási adminisztrátorok

A lapokat csak a fordítási adminisztrátorok jelölhetik fordításra. Ha senki sem jelölte az elkészült lapot fordításra, felkeresheted az ezen listán szereplő felhasználók egyikét.

Ajánlott lapok

Lásd még