Topic on Extension talk:Semantic Rating

Jump to navigation Jump to search

Trouble in the display of an input rating field

5
Qlymaxis (talkcontribs)

Hey Cindy,

First of all i want to thank you for the extension, it really help me in the implementation of my wiki. Sab thing is I have trouble in the display of an input rating field. I installed and configured Semantic MediaWiki, Semantic Forms and then your extension like the guides said but when I try to add a form in a page for rating it (with the exemple on your extension page), it only display the word "Rating". But I can display the current rating of the page (which is 5 grey stars) with your exemple.

I hope i'm in the right place to ask my question, I'm a newbie in the world of wikis but I can't wait to learn about it.

I don't know what i have done wrong or if you can guide me but i thought it was worth a try.

Again, thank you for your time,

Qlymaxis

Cindy.cicalese (talkcontribs)

It is difficult to know what is going on without more information. What version of MediaWiki and the Semantic extensions are you using? It sounds like it could be a JavaScript issue. Are you seeing any error messages in the JavaScript console?

Qlymaxis (talkcontribs)

Yeah I can imagine that it's not possible to solve the problem just like that, but thank your for helping me anyway.

I'm using Media Wiki 1.26.2, Semantic Wiki 2.2, Semantic MediaWiki 2.3.1 and Semantic Forms 3.4.

There is no error message in the javascript console.

There is nothing more to do than adding the 2 lines in the page for :

1) showing a rating form (which isn't working in my wiki) and

2) display the rating ?

Thank you again for your time,

Qlymaxis

123.3.9.239 (talkcontribs)

I am having the exact same problem; no solution yet.

Cindy.cicalese (talkcontribs)

I believe that version 3.0 of SemanticRating that was released last week will fix this issue. I removed some inline JavaScript that was handled differently by the MW 1.26 ResourceLoader than it was by MW 1.25. I only recently had the opportunity to test with MW 1.26 and saw the same problem. Please let me know if you continue to have issues with version 3.0.

I also converted to the new extension registration format, so you will need to switch to the wfLoadExtension('SemanticRating') style when you upgrade.

Reply to "Trouble in the display of an input rating field"