Vitalapi egyeztetés 2019/Kommunikáció/Bejelentés

From mediawiki.org
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Talk pages consultation 2019/Communication/Announce/Phase 1 and the translation is 100% complete.

OOjs UI icon edit-rtl-invert.svg Az egyeztetésben részt vevő és már létező csoportok keresése. OOjs UI icon add-invert.svg Csinálj egy az egyeztetésben részt vevő csoportot. OOjs UI icon settings-invert.svg Hogyan tudtok kommunikálni a csoportodban?

Beszéljetek nekünk a vitákról a vitalapokon

"Két szövegbuborék ikon"

A wikimédia alapítvány egy globális egyeztetést tervez a kommunikációról. A cél az, hogy a wikimédisták és a wiki-szellemiségű emberek együtt fejleszzék a kommunikációs eszközeinket.

Azt akarjuk elérni, hogy minden egyes szerkesztőnk, közreműködőnk képessé váljon az egymással történő kommunikációra a wikiken, függetlenül a tapasztalataiktól, képességeiktől, vagy eszközeik minőségétől.

Mi egy inputot keresünk a wikimédiás közösség lehetőleg minden szegletéből. Ez az egész többszörös projekteket takar, számos nyelven és számtalan szemszöhggel.

Jelenleg a konzultáció részleteit egyeztetjük. Szükségünk van a segítségedre.

Szükségünk van olyan önkéntesekre, akik saját közösségükkel, illetve felhasználói csoportjaikkal fel tudják venni a kommunikációt.

Segíthetsz azáltal, hogy úgymond házigazdája leszel az erről szóló vitának a wikiden, illetve részt veszel egy ilyen, már létező vitában. Itt is van, mik a teendők:

 1. Először is, jelentkezz be itt egy ilyen csoportba, már, ha létezik nálatok már ilyen.
 2. Ha ez a csoport még egyelőre nem létezik, csinálj neki egy oldalt (vagy egy külön szakaszt a vitalapon, vagy egy e-mailes vitázási lehetőséget, amely a te csoportodban megfelelőbb) azért, hogy ezeken a helyeken össze tudd gyűjteni az információkat a többi embertől egy helyre. Ez nem egyfajta szavazás, vagy döntéshozatali eljárás, mi csuán visszajelzéseket szeretnénk gyűjteni ez által.  
 3. Ezt követően kérdezd meg a közösségedtől azt, hogy mit gondolnak a közösség fejlődésének irányvonaláról. Szeretnénk történeteket megismerni és egyéb információkhoz is hozzájutni arról, hogy az emberek hogyan veszik fel a kapcsolatot egymással itt a wikin és ezen kívül is, ha arról van szó. Lehetőleg vedd figyelembe az alábbi 5 kérdés feltevését:
  1. Mikor meg szeretnél vitatni egy témakört a közösségeddel, akkor milyen eszközök működnek, segítenek eközben és milyen problémák hátráltatnak?
  2. Hogyan használják az új felhasználók a vitalapokat és mi az, ami meggátolja őket a vitalapok használatában?
  3. Milyen problémákkal küzdenek mások a közösségedből a vitalapok használata közben?
  4. Mit szeretnél, hogy meg tudj tenni a vitalapokon, de a jelenlegi technikai háttérrel még nem lehet?
  5. Mik a legfontosabb aspektusai a wikis vitalapok létezésének?
 4. Végezetül, kérlek kattints rá a 2019-es vitalapi egyeztetés oldalára a Mediawiki.org-on és jelezd felénk azt, hogy milyen információkhoz jutottál a fentiekkel kapcsolatban a közösséged, csoportod tagjaitól. Lehetőleg linkeld is ezeket a vitákat a nyilvánosan elérhető eszmecserékre mutató linkekkel.

Bővítheted is a listát azzal kapcsolatban, hogy hányféle módon kommunkikáltok egymással.

Nem minden csoport egyformán aktív a wikiken, vagy a wikikkel kapcsolatban, illetve nem mindenki ugyanolyan módon vitatja meg a dolgokat: ezek lehetnek a wikiken, a közösségi oldalakon, illetve egyéb külső eszközök segítségével lezajló viták is. Mondd el nekünk, hogy hogyan is kommunikál a csoportod.

Többet is megtudhatsz erről a folymatról a mediawiki.org segítségével. Ha kérdéseid merültek fel, vagy ötleteid támadnának ezzel kapcsolatban, akkor írj egy visszajelzést nekünk az egyeztetési folyamattal kapcsolatban azon a nyelven, amelyik neked könnyebb.

Köszönjük! Már alig várjuk, hogy beszélgethessünk veletek.