Talk pages consultation 2019/Communication/Announce/Phase 1/fi

From mediawiki.org
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Talk pages consultation 2019/Communication/Announce/Phase 1 and the translation is 72% complete.

OOjs UI icon edit-rtl-invert.svg Check existing participant groups. OOjs UI icon add-invert.svg Create your participant group. OOjs UI icon settings-invert.svg How does your group communicate?

Kerro meille keskustelemisesta

"kuvake kuvaa kahta puhekuplaa"

Wikimedia Foundation suunnittelee järjestelmänlaajuista konsultointia viestimistä koskien. Tavoitteena on saattaa Wikimedistit ja wikimieliset ihmiset yhteen parantamaan viestimistyökaluja.

Haluamme antaa kaikille osallistujille mahdollisuuden keskustelemiseen toisten kanssa wikeissä, riippumatta heidän kokemustasostaan, taidoistaan tai laitteistaan.

Haluamme mielipiteitä Wikimedia-yhteisössä niin monelta eri taholta kuin mahdollista. Palautetta keräämme useista projekteista, monilla kielillä ja useine näkemyksineen.

Suunnittelemme tällä hetkellä konsultointia. Tarvitsemme apuasi.

Tarvitsemme vapaaehtoisia auttamaan keskustelemisessa heidän yhteisöilleen tai käyttäjäryhmilleen.

Voit auttaa järjestämällä keskustelun wikissäsi tai ottamalla osaa jo olemassa olevaan keskusteluun. Tässä ohjeet siihen, mitä tehdä:

 1. Ensin kirjaa ryhmäsi tänne tai tarkista, jos sellainen on jo olemassa.
 2. Jos ryhmää ei ole olemassa, luo seuraavaksi sivu (tai osio kahvihuoneessa, sähköpostiketju, tai mikä sitten onkaan luonnollinen keskustelupaikka ryhmällesi) kerätäksesi tietoa muilta ihmisiltä ryhmässäsi. Tämä ei ole äänestys tai päätöksentekokeskustelu: keräämme vain palautetta.  
 3. Kysy seuraavaksi ihmisiltä mitä he ajattelevat keskustelemisprosessista. Haluamme kuulla tarinoita ja muita tietoja siitä, kuinka ihmiset keskustelevat toistensa kanssa wikissä ja wikin ulkopuolella. Harkitse seuraavan viiden kysymyksen kysymistä:
  1. Kun haluat keskustella aiheesta yhteisössäsi, mitkä työkalut toimivat sinulle, ja mitkä ongelmat estävät sinua keskustelemasta?
  2. Kuinka keskustelusivut toimivat aloittelijoille, ja mikä estää heidän toimintaa?
  3. Minkä ongelman kanssa muut yhteisössäsi kamppailevat keskustelusivuihin liittyen?
  4. Mitä toivot voivasi tehdä keskustelusivuilla, mutta et voi teknisistä rajoituksista johtuen?
  5. Mitkä ovat "wikikeskustelun" tärkeitä näkökohtia?
 4. Lopuksi mene Mediawiki.orgin sivulle ja kerro mitä opit ryhmältäsi. Sisällytä linkit keskusteluun, jos se on julkisesti saatavilla.

You can also help build the list of the many different ways people talk to each other.

Not all groups active on wikis or around wikis use the same way to discuss things: it can happen on wiki, on social networks, through external tools... Tell us how your group communicates.

You can read more about the overall process on mediawiki.org. If you have questions or ideas, you can leave feedback about the consultation process in the language you prefer.

Kiitos! Odotamme päästä juttelemaan kanssasi.