Talk:Sysadmin hub/fi

From mediawiki.org
Jump to navigation Jump to search

Ilmeisesti suomen kielell' ei saa tietoa MediaWikist'. Jos t'nne ei voi edes kirjoittaa kk;sin, on toivotonta pysty' hallinnoimaan wiki'. Kuinka itse ohjelma on onnistuttu suomentamaan jos ei mitn ohjeita_

Ongelmia ääkkösten kanssa[edit]

Pagetitlessä minulla on ö-kirjaimia, mutta sivuilla näkyy vain ihmemerkkejä(salmiakkeja ja [-merkkejä). Jos taas LocalSettings.php:ssa vaihdan ö:t "ö":eiksi ne näkyvät "ö"eina sivuillakin. Miten saisin ö:t näkyvän ö:inä? —The preceding unsigned comment was added by 82.181.2.198 (talkcontribs) . Please sign your posts with ~~~~!

Tarkoitatko $wgSitename-muuttujan arvoa vaiko järjestelmäviestiä nimeltä Pagetitle (MediaWiki:Pagetitle)? Jos kyseessä on ensimmäinen, anna arvo ihan normaalisti, esim. $wgSitename = "ÖööWiki"; ja varmista, että tiedoston koodaus on UTF-8 ilman BOM:ia. Notepad++-ohjelma on loistava lähdekoodin, kuten LocalSettings.php:n muokkaamiseen ja siinä voit muuttaa tiedoston koodausta menemällä Format-valikkoon ja valitsemalla Convert to UTF-8 without BOM (mikäli haluat muuttaa esim. ANSI-koodatun tiedoston UTF-8 muotoon) tai Encode in UTF-8 without BOM (tämä saattaa aiheuttaa ongelmia esim. ääkkösten kanssa, jos/kun niitä tiedostossa on, eli suosittelen kokeilemaan Convert to UTF-8 without BOM-vaihtoehtoa ensiksi). --Sayuri 13:50, 13 May 2008 (UTC)
No niin. Kyse oli juurikin tuosta $wgSitename muuttujasta. Sain toimimaan ohjeillasi. Meni kyllä hetki että löysin tuon "without MOD", kun oli vanha np++ käytössä, mutta uudempaan versioon se oli lisätty. Nyt toimii. Kiitos paljon.--Kajan 06:57, 20 May 2008 (UTC)