Felület:MonoBook

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Skin:MonoBook and the translation is 71% complete.
Outdated translations are marked like this.
Ezt a felületet a MediaWiki 1.1 és afölötti verziói már tartalmazzák, így nem kell újra letöltened. Az útmutató egyéb utasításait azonban továbbra is követned kell.
MediaWiki-felületek kézikönyve - kategória
OOjs UI icon layout-ltr.svg
MonoBook
Kiadási állapot: stabil
Dantman-Skin-monobook.png
Compatibility policy Snapshots releases along with MediaWiki. Master is not backwards compatible.
MediaWiki 1.29+
Licenc GNU General Public License 2.0 or later
Letöltés
Példa https://en.wikipedia.org/w/index.php?useskin=monobook
Fordítsd le a(z) MonoBook felületet, ha elérhető a translatewiki.net oldalon
Használati és verziómátrix
Vagrant role monobook
Problémák : Nyitott feladatok · Hibajelentés

A MonoBook a Wikimédia Alapítvány weboldalainak alapértelmezett felülete volt a MediaWiki 1.3 (2004) óta a korábbi Standard felület helyett. It replaced the Standard skin as the default, and was in turn replaced by the Vector skin.

A mobilkijelzőkhöz később elérhetővé vált a reszponzív felület támogatása. With JavaScript deactivated on the mobile view, for example, the personal tools, page actions, and sidebar are located at the page bottom with anchored shortcuts from the top buttons which appear as clip art icons instead of text links. The mobile view also reveals an anchored "to top" shortcut at the page bottom.

Telepítés

A felület szerepel a letölthető MediaWiki-csomagban. Csak akkor szükséges külön telepítened, ha a MediaWikit eltérő módszerrel installáltad.


  • If using Vagrant , install with vagrant roles enable monobook -p

Manual installation

  • Download and place the file(s) in a directory called MonoBook in your skins/ folder.
  • Add the following code at the bottom of your LocalSettings.php:
wfLoadSkin( 'MonoBook' );
  • Yes Kész - Navigate to Special:Version on your wiki to verify that the skin is successfully installed.

User settings

The responsive styles for MonoBook can be disabled or enabled via a user preference: monobook-responsive, which defaults to true.

Megjegyzések

Korábban a MonoBook volt a MediaWiki legnépszerűbb felülete. A Wikipedia Usability Initiative munkájának köszönhetően 2010. május 13-ától (MediaWiki 1.16 , git #2833b07a) az alapértelmezett felület a Felület:Vector lett, melynek célja a használhatóság javítása és új szerkesztők bevonzása. A felület régebbi MediaWiki-verziót használó weboldalakon továbbra is alapértelmezés. A MonoBook fejlesztésével kapcsolatos információkért lásd az elrendezési leírást és a MediaWiki 1.3-mal kapcsolatos visszajelzéseket és hibajelentéseket.

MonoBook originally featured navigation tabs at the bottom of the content area in addition to the top, in resemblance to Nostalgia, the earliest skin.[1]


Jelenlegi állapot

A MonoBookot 2013-tól nem a Wikimédia Alapítvány, hanem önkéntes fejlesztők támogatják. A 2019-es állapot szerint négy, önkéntesek által támogatott felület használható: MonoBook, Felület:Kölni kék , Modern és Modern .

References