Läsning/Webb/Stationära förbättringar/Test av andra prototypen

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Reading/Web/Desktop Improvements/Second prototype testing and the translation is 100% complete.

Instruktioner

 1. Öppna prototypen i en ny flik (på en dator)
 2. Skapa ett nytt avsnitt på den här sidan genom att använda formuläret nedan (det kommer att komma förifyllt med frågor för dig att besvara)
 3. Fyll i din återkoppling om prototypen i dit nyligen skapade avsnitt.


ⓘ Om du istället skulle föredra att lämna återkoppling via mejl, kontakta Olga Vasileva på olga@wikimedia.org.

⚠ Kom ihåg att eftersom det här är en prototyp fungerar de flesta av länkarna inte, och det kan komma att finnas andra buggar eller konstigheter som du kan stöta på.

⚠ "Nytt avsnitt-formuläret" är tyvärr inte kompitabelt med (VE). Om du använder VisualEditor, skapa manuellt ett nytt avsnitt och kopiera och klistra in återkopplingsfrågorna (som listas nedan).

⚠ Medan du testar skulle vi vilja att du fokuserar på den nya presentationen av en ny header som följer med när du skrollar, liksom de nya användarverktygen längst upp på sidan, men vi uppskattar återkoppling och idéer kring alla typer av funktionalitet.

Förhandsvisning av återkopplingsfrågor

 1. Ta en minut, skrolla upp och ned på sidan, kolla på några olika sidor. Vad är dina första intryck? Är någonting förvirrande? Smidigt? Särskilt intressant? (Kom ihåg att eftersom det här är en prototyp fungerar de flesta av länkarna inte, och det kan komma att finnas andra buggar eller konstigheter som du kan stöta på.)
 2. Skrolla långsamt ned längst sidan. Skrolla nu upp en bit. Vad lägger du märke till? Vad känner du inför den här upplevelsen?
  1. Finns det verktyg här som är användbara för dig? Finns det några verktyg som är särskilt användbara att ha tillgång till under läsning och redigering?
  2. Finns det några verktyg som du skulle vilja ha tillgång till som inte finns tillgängliga i den nya headern?
 3. Skrolla nu tillbaka längst upp på sidan. Föreställ dig att du skulle vilja gå till dina inställningar. Kan du lista ut hur du gör det? Vad tycker du om detta?
 4. Lägg gärna till några sista tankar, idéer eller frågor, om du har sådana.

Återkoppling