Читање/Веб/Побољшања рачунарског приказа/Тестирање другог прототипа

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Reading/Web/Desktop Improvements/Second prototype testing and the translation is 76% complete.
Outdated translations are marked like this.

Упутства

 1. $prototypehttps://people.wikimedia.org/~jdrewniak/dip/p4.html#/sr/wiki/Месец Отворите прототип у новој картици $closingtag (на стоном рачунару или лаптопу)
 2. Направите нови одељак на овој страници путем доњег обрасца (унапред ће бити испуњен питањима на које треба одговорити).
 3. Напишите свој утисак о прототипу у новоствореном одељку.


ⓘ Ако бисте радије желели да утисак пошаљете имејлом, обратите се Олги Васиљевој на адреси olga@wikimedia.org.

⚠ Имајте на уму да, будући да је ово прототип, неки линкови неће функционисати. Можда ћете наићи и на неке грешке или необичности.

⚠ Нажалост, „образац за нови одељак” неће функционисати с визуелним уређивачем јер није компатибилан. При употреби визуелног уређивача, ручно направите нови одељак и прекопирајте питања која су наведена испод.

⚠ При тестирању, усредсредите се на непоколебљиво („лепљиво”) заглавље и нови изглед корисничких алатки на врху странице. Свакако, добродошли су и утисци и идеје свих врста и о било којој функционалности.

Преглед питања

 1. Издвојите минут да се осврнете, скролујте нагоре и надоле, посетите неколико различитих страница. Какви су ваши први утисци? Сматрате ли нешто збуњујућим/згодним/занимљивим? (Имајте на уму да, будући да је ово прототип, неки линкови неће функционисати. Можда ћете наићи и на неке грешке или необичности.)
 2. Полако скролујте страницу надоле. Сада се мало вратите уназад. Шта примећујете? Шта мислите о овом доживљају?
  1. Да ли су вам приказане функције корисне? Постоје ли неке функције које бисте препоручили приликом читања или уређивања?
  2. Постоје ли неке функције које бисте желели употребљавати, а које нису доступне у новом заглављу?
 3. Сада се вратите на сам врх странице. Замислите да желите да отворите своју страницу за разговор. Покушајте то да учините. Можете ли се снаћи? Шта мислите о овом доживљају?
 4. Слободно додајте своје закључне мисли, идеје или питања.

Feedback