Reading/Web/Desktop Improvements/Second prototype testing/mk

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Reading/Web/Desktop Improvements/Second prototype testing and the translation is 88% complete.
Outdated translations are marked like this.

Напатствија

 1. $prototypeОтворете го прототипот во ново јазиче$closingtag (на столен сметач или на лаптоп).
 2. Создајте нов поднасов на страницава со долуприкажаниот образец (веќе ќе ги содржи прашањата на кои ќе треба да одговорите).
 3. Внесете ги вашите мислења за прототипот во новосоздадениот поднасов.


ⓘ Ако препотчитате да ги испратите вашите мислења преку е-пошта, пишете ѝ на Олга Василева на olga@wikimedia.org.

⚠ Имајте на ум дека бидејќи ова е прототип, највеќето врски всушност не работат, и дека може да наидете на други грешки или необичности.

⚠ За жал, „образецот за нов поднаслов“ не работи со Нагледниот уредник. Ако го користите него, тогаш поднасловот направете го рачно и прекопирајте ги прашањата (дадени подолу).

⚠ Додека испробувате, сакаме да задржите на новото претставување на лепливо заглавие, како и новото претставување на корисничките алатки на врвот од страницата. Секако, добредојдени се мислења и идеи од секаков вид и за сите функции.

Преглед на прашањата за ваше мислење

 1. Издвојте една минутка за да се осврнете, да прошарате нагоре и надолу по страницата и да посетите неколку различни страници. Кои се вашите први впечатоци? Дали нешто ви изгледа збунително? Згодно? Особено интересно? (Имајте на ум дека некои врски може да не работат бидејќи ова е прототип, и може да наидете на други грешки и необичности.)
 2. Полека одете надолу по страницата. Сега отидете малку погоре. Што заблежувате? Што мислите за тоа што го гледате?
  1. Дали овдеприкажаните можности ви се од корист? Дали меѓу нив има особено полезни можности кои би сакале да ги имате при читање или уредување?
  2. Дали би сакале да имате некои други можности кои не се достапни во нового заглавие?
 3. Сега вратете се најгоре на страницата. Замислете дека сакате да отидете на вашите нагодувања. Можете ли да се снајдете? Што мислите за ова искуство?
 4. Слободно додајте ги вашите заклучни мисли, идеи или прашања.

Feedback