Reading/Web/Desktop verbeteringen/Testen vierde prototype

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Reading/Web/Desktop Improvements/Fourth prototype testing and the translation is 100% complete.

In ons laatste prototype hebben we een nieuwe locatie voor de inhoudsopgave getoond. Een grote meerderheid van lezers en bewerkers gaf positieve terugkoppeling. Deze wijziging komt met een uitdaging die door vele bewerkers in hun terugkoppeling werd genoemd: wat moet er met de koppelingen in de zijbalk gebeuren? Hieronder staat ons voorstel om dit aan te pakken. We hebben de zijbalk in twee stukken opgedeeld: wikinavigatie en paginahulpmiddelen. Ook hebben we de paginahulpmiddelen naar de andere kant van de pagina verplaatst. Als u geïnteresseerd bent, kunt u meer lezen over hoe dit voorstel tot stand kwam.

Instructies

 1. Open het prototype in een nieuw tabblad (met een desktop- of laptopcomputer).
 2. Maak een nieuw kopje aan op deze pagina met het onderstaande formulier. (Dit formulier wordt ingevuld met de vragen die u kunt beantwoorden)
 3. Geef uw terugkoppeling over het prototype in het nieuwe kopje.

⚠ Houdt er rekening mee dat dit een prototype is waar de meeste koppelingen, buiten de te testen functionaliteit, niet werken en er mogelijk andere bugs of problemen zijn die u kunt tegenkomen.

⚠ Het formulier "nieuw kopje aanmaken" wordt helaas niet ondersteund door de visuele tekstverwerker (VE). Als u de visuele tekstverwerker gebruikt, maak dan handmatig een nieuw kopje aan en knip & plak de terugkoppelingsvragen (zie beneden).

⚠ Tijdens het testen vragen we u te focussen op de nieuwe weergave van de wikinavigatie en de paginahulpmiddelen. Terugkoppeling en andere ideeën over andere functionaliteit is ook welkom.

ⓘ Als u de voorkeur geeft om feedback via e-mail te geven, stuur deze dan naar Olga Vasileva via olga@wikimedia.org.

Voorvertoning van terugkoppelingsvragen

 1. Vind de koppelingen "Verwijzingen naar deze pagina" en "Downloaden als PDF" koppelingen. Laat het ons weten als dit niet lukt.
 2. We hebben de paginahulpmiddelen naar de andere kant van de pagina verplaatst (aan de andere kant van de zijbalk). Wat is uw mening over deze nieuwe locatie van deze hulpmiddelen? Als dit niet uw voorkeur heeft, kunt u ons vertellen waarom niet en wat u in plaats daarvan zou willen zien?
 3. Focus op de nieuwe zijbalk, boven de inhoudsopgave. De oude zijbalk is in tweeën opgedeeld: wikinavigatie en paginahulpmiddelen. Wat is uw mening van deze opdeling? Zijn er items waarvan u denkt dat ze in het verkeerde menu zitten? Zijn er items die ontbreken?
 4. Probeer de wikinavigatie (de oude zijbalk) samen te vouwen en vast te pinnen. Wat denkt u hiervan? Denkt u dat dit menu standaard geopend of samengevouwen moet zijn? Dit zal worden onthouden terwijl u tussen pagina's navigeert. Als u de navigatie samenvoegt, blijft deze samengevoegd.
 5. Probeer de paginahulpmiddelen samen te voegen en vast te pinnen. Wat denkt u hiervan?
 6. We hebben de volgorde van de paginatitelbalk en de pagina-toolbar/tabbladenbalk omgedraaid. Wat denkt uw van deze nieuwe volgorde? Hebt u hier zorgen over?
 7. Maakt u vaak gebruik van hulpmiddelen voor geavanceerde gebruikers? U kunt deze vraag overslaan als dit niet het geval is. Zo ja, klik dan op het selectievakje rechtsonder met de kop "Advanced tools" om deze in te schakelen. U ziet dan een lijst met koppelingen die geïnspireerd zijn door MoreMenu. Wat is uw mening over de plaats van deze hulpmiddelen met de andere paginahulpmiddelen? Als dit niet uw voorkeur heeft, kunt u ons vertellen waarom niet en wat u in plaats daarvan zou willen zien?
 8. Navigeer naar de overlegpagina. Is het even belangrijk om op dezelfde manier toegang te hebben tot paginahulpmiddelen op overlegpagina's? Moet dit anders zijn? Zo ja, hoe denkt u dat we dit moeten doen?
 9. Wat is gewoonlijk de breedte van uw scherm? Bent u geneigd het venster te verkleinen wanneer u naar meerdere pagina's op hetzelfde moment kijkt op Wikimedia-projecten? Als dit het geval is, wat is uw mening over de ervaring met een kleiner venster?
 10. Heeft u nog andere gedachten, ideeën of vragen?

Feedback