Project:Test reports

From MediaWiki.org
Jump to navigation Jump to search

This is the place to report problems and give feedback about unstable (alpha) releases of MediaWiki. If you want to help with testing but you don't want to run your own test wiki, you can experiment with http://deployment.wikimedia.beta.wmflabs.org .

If you find something that doesn't work as expected, make a note of it here.

Notes:

  • If you're comfortable entering bugs in Phabricator (which has replaced Bugzilla) and you think this is a bug in MediaWiki, then please do so. Add {{Tracked|T1234}} just before the bug report and replace "1234" by the actual task number.
  • If you file a task in Phabricator, it is often very useful to include links to any on-wiki discussion.
  • Please sign your problem reports.

Contents

== Sample Bug: Documentation ==

{{Tracked|1}}
Documentation still sucks -- ~~~~

This produces:

Sample Bug: Documentation[edit]

Documentation still sucks -- MarkAHershberger(talk) 04:18, 8 January 2012 (UTC)

Central notice[edit]

When browsing log: Catchable fatal error: Argument 1 passed to IndexPager::__construct() must implement interface IContextSource, instance of SpecialCentralNoticeLogs given, called in /usr/local/apache/common/live/extensions/CentralNotice/CentralNoticePageLogPager.php on line 18 and defined in /usr/local/apache/common/live/includes/Pager.php on line 109 http://meta.wikimedia.beta.wmflabs.org/wiki/Special:CentralNoticeLogs?log=bannercontent

Double descriptions on Commons File pages[edit]

This appears to be a conflict with imports and InstantCommons.

Developers in charge of this decided to WONTFIX it. :P

Javascript errors with Monobook skin[edit]

The error doesn't show up on the JS console with Vector.

Username doesn't stay logged in[edit]

I created User:Hexmode-test and when I log in with the user, the "you're logged in" page has "Log out" in the upper right hand corner, but navigating away from that page shows that I'm not logged in: "Log in" appears again in the upper right hand corner. Interestingly it doesn't happen with my current user or on Opera or Chrome. -- MarkAHershberger (talk) 01:54, 12 January 2012 (UTC)

Note that I thought part of this could be a caching problem: When I log out on Opera and the return to the previous page (not by using the "back" button, but by clicking on "Return to Problem reports.") the upper right shows "Log out" instead of "Log in". Reloading does show the correct thing, though. Upon further testing, though, this maybe the length of time to load the log out icon.

Further testing on FF shows that this appears to be a problem of a faulty cookie. Erasing all my cookies and the logging in keeps me logged in. -- Hexmode-test (talk) 03:05, 12 January 2012 (UTC)

mw.util.$content is null[edit]

This is about http://commons.wikimedia.beta.wmflabs.org

  1. mw.util is undefined when attempting to access from MediaWiki:Common.js without using mw.loader.load
  2. despite wrapping all inside mw.loader.using('mediawiki.util', function(){ mw.util.$content is null. But it shouldn’t since the code wrapped inside mw.loader.using('mediawiki.util'... should be executed after mw.util is initialized. -- Rillke (talk) 22:17, 12 January 2012 (UTC)
Fixed. For more details see bugzilla:33711. Krinkle (talk) 03:53, 14 January 2012 (UTC)
Fixed on enwiki too. -- MarkAHershberger (talk) 04:54, 14 January 2012 (UTC)
NOT FIXED. Just broke the half common.js . Just did importScript('bla') and got Error $ is undefined.
To reproduce the $content is null - problem, use Firefox 9.0.1 with Firebug, activate the script panel and in the console-panel click "stop/halt on all errors", then go to http://commons.wikimedia.beta.wmflabs.org/wiki/User:Rillke Shift+Reload. Debugger stops at
http://upload.beta.wmflabs.org/wikipedia/commons/a/ae/Mw.util.%24content_IsNull.png -- Rillke (talk) 11:10, 14 January 2012 (UTC)

$.cookie not defined[edit]

I get the following Javascript error on http://en.wikipedia.beta.wmflabs.org:

  • Uncaught TypeError: Object function (selector,context){return new jQuery.fn.init(selector,context,rootjQuery);} has no method 'cookie'

Seems like jQuery's cookie plugin isn't initialized properly. NOTE: This seems only apparent when enabling the MenuTabsToggle gadget (which uses cookies). (It does work in the Commons test wiki.) Edokter (talk) — 14:19, 13 January 2012 (UTC)

More script errors (pointing to legacyWikibits) on enwiki:

  • Uncaught TypeError: Cannot call method 'getParamValue' of undefined
  • Uncaught TypeError: Cannot call method 'wikiUrlencode' of undefined

Edokter (talk) — 14:44, 13 January 2012 (UTC)

Fixed. For more details see bugzilla:33711. Short: Dependencies must be declared. Gadget likely already broke for some people in race conditions / bad luck / slow connection. Modules are loaded a bit faster now, making race conditions more important and lack of dependency declaration more visible. Fixed for that gadget on wmflabs here: http://en.wikipedia.beta.wmflabs.org/w/index.php?title=MediaWiki%3AGadgets-definition&action=historysubmit&diff=54891&oldid=21968 Krinkle (talk) 03:52, 14 January 2012 (UTC)

https does not work[edit]

Maybe not a MediaWiki bug, but all testwikis have no https support: https://labs.wikimedia.beta.wmflabs.org It is possible to enable https for the testwikis? Thanks. Umherirrender (talk) 19:21, 14 January 2012 (UTC)

Yes, it will be probably enabled during the week, but it's not a bug Petrb (talk) 11:15, 15 January 2012 (UTC)
Is there a chance to get it? Thanks. Umherirrender (talk) 20:01, 8 February 2012 (UTC)

Script does not run[edit]

Can anyone tell me why this does nothing on the labs Commons version? To be more specific, if I put in an alert in the third parameter, it will trigger the alert. If I use "jQuery.cookie" (note the case), I get "unknown dependency". Yet this code, either wit "jquery.cookie" or "jQuery.cookie", works perfectly on the real Commons. Edokter (talk) — 20:18, 14 January 2012 (UTC)

/* Menu-Tabs toggler */
mw.loader.using( 'jquery.cookie', function() {
    mw.loader.load( '//en.wikipedia.org/w/index.php?title=User:Edokter/MenuTabsToggle.js&action=raw&ctype=text/javascript' );
} );
Hi, I assume because
$(function() { console.log('bla') });
$(document).ready(function() { console.log('bla') });
does not work on Testwiki-Commons. This is because mw.util.$content is null and throws an error inside a $(). Just try it yourself on the real commons:
$(function() { console.log('before error') });
$(function() { throw new Error('I will kill every following call to $j(document).ready()!!!') });
$(function() { console.log('after error') });
and in testwikicase the error occurs in the common.js preventing all scripts that execute later from working properly.
Krinkle decided to undo commenting out the culprits and did not offer a response to the $content-null-problem. -- Rillke (talk) 22:12, 15 January 2012 (UTC)
Just try the following (run from a multiline-console (like firebug, IE developer tools)) and you'll see that jquery.cookie is loaded:
mw.loader.using( 'jquery.cookie', function() {
	console.log(typeof jQuery.cookie);
	var portlet = [];
	var portletId = [];
	var portletToggle = [];
	var toggleDiv = '<div class="vectorToggle" id="$1"><span><a href="#"></a></span></div>';

	/* Portlets to exclude */
	var excludePortlets = [ 'p-namespaces', 'p-twinkle' ];

	/* MenuToTabs */
	function MenuToTabs( portlet, id ) {
		portlet.removeClass( 'vectorMenu' ).addClass( 'vectorTabs' ).css( 'margin-left', '-1px' )
			.find( 'div.menu > ul' ).unwrap()
			.find( 'li > a' ).wrap( '<span></span>' );
		portlet.find( 'li.icon-collapsed' ).removeClass( 'icon-collapsed' ).addClass( 'icon' );
		$.cookie( 'vector-tabs-' + id, 'tabs', { expires: 30, path: '/' } );
	}

	/* TabsToMenu */
	function TabsToMenu( portlet, id ) {
		portlet.removeClass( 'vectorTabs' ).addClass( 'vectorMenu' ).css( 'margin-left', '' )
			.find( 'ul' ).wrap( '<div class="menu"></div>' )
			.find( 'span > a' ).unwrap();
		portlet.find( 'li.icon' ).removeClass( 'icon' ).addClass( 'icon-collapsed' );
		$.cookie( 'vector-tabs-' + id, 'menu', { expires: 30, path: '/' } );
	}

	/* Initialize */
	if ( !mw.config.get( 'skin' ) == 'vector' ) {
		return;
	}
	// Remove when loaded through ResourceLoader
	mw.loader.load( '//en.wikipedia.org/w/index.php?title=User:Edokter/MenuTabsToggle.css&action=raw&ctype=text/css', 'text/css' );

	// Unbind events from vector.js
	$( 'div.vectorMenu' ).find( 'h5 a' ).unbind();

	// Enumerate all portlets
	$( 'div.vectorMenu, div.vectorTabs' ).each( function(i) {
		portlet[i] = $( this );
		portletId[i] = portlet[i].attr( 'id' );

		// Skip excluded portlets
		if ( $.inArray( portletId[i], excludePortlets ) == -1 ) {

			// Disable collapsible tabs
			portlet[i].find( 'li.collapsible' )
				.removeClass( 'collapsible' );

			portletToggle[i] = $( toggleDiv.replace( '$1', portletId[i] + '-toggle' ) );
			// Left or right?
			if ( portlet[i].parent().attr( 'id' ) == 'left-navigation' ) {
				portletToggle[i]
					.addClass( 'toggle-left' )
					.insertBefore( portlet[i].find( 'ul' ) );
			} else {
				portletToggle[i]
					.addClass( 'toggle-right' )
					.insertAfter( portlet[i].find( 'ul' ) );
			}

			// Menu or Tabs?
			if ( portlet[i].hasClass( 'vectorMenu' ) ) {
				if ( $.cookie( 'vector-tabs-' + portletId[i] ) == 'tabs' ) {
					MenuToTabs( portlet[i], portletId[i] );
				}
			}
			else if ( portlet[i].hasClass( 'vectorTabs' ) ) {
				portlet[i].find( 'h5' )
					.wrapInner( '<span></span>' )
					.append( '<a href="#"></a>' );
				if ( $.cookie( 'vector-tabs-' + portletId[i] ) == 'menu' ) {
					TabsToMenu( portlet[i], portletId[i] );
				}
			}

			// Assign key and mouse events
			portlet[i].delegate( 'h5 a', 'click', function( event ) {
				event.preventDefault();
			} );
			portlet[i].delegate( 'h5 a', 'mousedown', function( event ) {
				if ( event.which != 3 ) {
					var ul = portlet[i].find( 'ul' );
					ul.animate( { height: 'hide' }, 125, function() {
						MenuToTabs( portlet[i], portletId[i] );
						ul.animate( { width: 'show' }, 125 );
					} );
				}
			} );

			portletToggle[i].delegate( 'a', 'click', function( event ) {
				event.preventDefault();
			} );
			portletToggle[i].delegate( 'a', 'mousedown', function( event ) {
				if ( event.which != 3 ) {
					var ul = portlet[i].find( 'ul' );
					ul.animate( { width: 'hide' }, 125, function() {
						TabsToMenu( portlet[i], portletId[i] );
						ul.animate( { height: 'show' }, 125 );
					} );
				}
			} );
		}
	} );
} );
-- Rillke (talk) 22:20, 15 January 2012 (UTC)
It seesm $.cookie is not the problem; instead, mw.loader.using() just fails. Anyway, since it is only a problem on the beta Commons, it should't be much of a problem. I am throwing it on a local config issue. Edokter (talk) — 00:24, 16 January 2012 (UTC)

Opera error "hosts file missing"[edit]

System Environment: Windows 7 Home Basic X64, Opera 11.51 Build 1087, Opera turbo enabled

Page opened: http://hi.wikipedia.beta.wmflabs.org/wiki/उत्तरांचल

Additional Info: Page was protected with edit-protection: autoconfirmed, move-protection: autoconfirmed, and review protection at reviewer level, all three with 1 day time period, at the time this error was found. The page was viewed while logged out.

Error message and backtrace:

TrustedXFF: hosts file missing. You need to download it.

Backtrace:

#0 /usr/local/apache/common/live/extensions/TrustedXFF/TrustedXFF.php(66): TrustedXFF->getCdbHandle()
#1 /usr/local/apache/common/live/extensions/TrustedXFF/TrustedXFF.php(39): TrustedXFF->isTrusted('141.0.8.155')
#2 [internal function]: TrustedXFF::onIsTrustedProxy('141.0.8.155', false)
#3 /usr/local/apache/common/live/includes/Hooks.php(216): call_user_func_array('TrustedXFF::onI...', Array)
#4 /usr/local/apache/common/live/includes/GlobalFunctions.php(3760): Hooks::run('IsTrustedProxy', Array)
#5 /usr/local/apache/common/live/includes/ProxyTools.php(60): wfRunHooks('IsTrustedProxy', Array)
#6 /usr/local/apache/common/live/includes/WebRequest.php(1048): wfIsTrustedProxy('141.0.8.155')
#7 /usr/local/apache/common/live/includes/User.php(1702): WebRequest->getIP()
#8 /usr/local/apache/common/live/includes/db/Database.php(821): User->getName()
#9 /usr/local/apache/common/live/includes/db/Database.php(1360): DatabaseBase->query('SELECT page_id...', 'WikiPage::pageD...')
#10 /usr/local/apache/common/live/includes/db/Database.php(1446): DatabaseBase->select('page', Array, Array, 'WikiPage::pageD...', Array, Array)
#11 /usr/local/apache/common/live/includes/WikiPage.php(330): DatabaseBase->selectRow('page', Array, Array, 'WikiPage::pageD...')
#12 /usr/local/apache/common/live/includes/WikiPage.php(348): WikiPage->pageData(Object(DatabaseMysql), Array)
#13 /usr/local/apache/common/live/includes/WikiPage.php(376): WikiPage->pageDataFromTitle(Object(DatabaseMysql), Object(Title))
#14 /usr/local/apache/common/live/includes/WikiPage.php(536): WikiPage->loadPageData()
#15 [internal function]: WikiPage->getLatest()
#16 /usr/local/apache/common/live/includes/Article.php(1775): call_user_func_array(Array, Array)
#17 [internal function]: Article->__call('getLatest', Array)
#18 /usr/local/apache/common/live/extensions/FlaggedRevs/frontend/FlaggedRevsUI.hooks.php(213): Article->getLatest()
#19 [internal function]: FlaggedRevsUIHooks::overrideRedirect(Object(Title), Object(WebRequest), false, false, Object(Article))
#20 /usr/local/apache/common/live/includes/Hooks.php(216): call_user_func_array('FlaggedRevsUIHo...', Array)
#21 /usr/local/apache/common/live/includes/GlobalFunctions.php(3760): Hooks::run('InitializeArtic...', Array)
#22 /usr/local/apache/common/live/includes/Wiki.php(388): wfRunHooks('InitializeArtic...', Array)
#23 /usr/local/apache/common/live/includes/Wiki.php(271): MediaWiki->initializeArticle()
#24 /usr/local/apache/common/live/includes/Wiki.php(661): MediaWiki->performRequest()
#25 /usr/local/apache/common/live/includes/Wiki.php(581): MediaWiki->main()
#26 /usr/local/apache/common/live/index.php(58): MediaWiki->run()
#27 {main}

-- Siddhartha Ghai (talk) 15:32, 15 January 2012 (UTC)

Enabling all gadgets reveals some problems[edit]

Solution given to enwiki here: https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia_talk%3AGadget&action=historysubmit&diff=471706835&oldid=464913368

Following is cut-n-paste from my firebug console after enabling all gadgets

addOnloadHook is not defined
index.php?title=MediaWiki:Gadget-RegexMenuFramework.js&action=raw&ctype=text/javascript&1772()index....pt&1772 (line 9)
[Break On This Error] 	

...dia.org/w/index.php?title=User:Pathoschild/Scripts/Regex_menu_framework.js&actio...

index....pt&1772 (line 9)
hookEvent is not defined
[Break On This Error] 	

hookEvent ('load', catsattop);

index....pt&1473 (line 10)
hookEvent is not defined
[Break On This Error] 	

hookEvent ('load', catsattop);

index....pt&1479 (line 12)
importScript is not defined
[Break On This Error] 	

importScript ('MediaWiki:Utilities.js');  // Generally useful operations

index....pt&1568 (line 21)
importScriptURI is not defined
[Break On This Error] 	

...dia.org/w/index.php?title=User:Pathoschild/Scripts/Regex_menu_framework.js&actio...
index....pt&1772 (line 9)
sajax_init_object is not defined
init_flickrfixr()index....pt&1561 (line 11)
fire()load.p...160645Z (line 1046)
context = Document File:Flicon-3_duplicate.png?debug=true#metadata
args = [function()]
fireWith()load.p...160645Z (line 1164)
context = Document File:Flicon-3_duplicate.png?debug=true#metadata
args = [function()]
ready()load.p...160645Z (line 435)
wait = undefined
DOMContentLoaded()load.p...160645Z (line 923)
[Break On This Error] 	

var xmlreq = sajax_init_object();

index....pt&1561 (line 11)
mwEmbed:remote: r192
mediaW...lang=en (line 11)

-- MarkAHershberger (talk) 02:32, 16 January 2012 (UTC)

css differences[edit]

<Saibo> And in the rotation popup the font is different from the normal UI.  
<Saibo>      Commons: ".ui-widget {    font-family: sans-serif;" 
<Saibo>      beta:    ".ui-widget {    font-family: Verdana,Arial,sans-serif;"
<Saibo> And in the rotation popup the corners of the buttons and title bare
       are rounded - not so in the old Commons. That non-round corners match
       Monobook much better. 
<Saibo> don't know the sources of the font differences  - may be bad
       JS... however, they are there ;)
<Saibo> not sure if the same happens in vector

-- MarkAHershberger (talk) 21:21, 15 January 2012 (UTC)

jQuery.UI has been upgraded, that may explain it. Edokter (talk) — 00:19, 16 January 2012 (UTC)

Announce all JavaScript changes[edit]

Please list all the important JavaScript changes coming with MW 1.19. Looking at some comments here/bugzilla/enwiki one could think addPortletLink and importScript are dropped in MediaWiki. I'm sorry I have to write here but I have a big "problem" with the lack of documentation. AlexSm (talk) 18:13, 17 January 2012 (UTC)

Those are not dropped. Documentation: mw:ResourceLoader/Migration guide (users)#mw.loader. Edokter (talk) — 11:01, 18 January 2012 (UTC)
These legacy functions will be removed only when $wgIncludeLegacyJavaScript is set to false by default. Helder.wiki (talk) 19:44, 24 January 2012 (UTC)
Thank you both for the answers. I will also try to watch mediazilla:33837 "Set $wgLegacyJavaScriptGlobals = false by default" since I prefer to use wg* variables. I also hope someone will announce the changes at enwiki tech villlage when the time comes. AlexSm (talk) 18:32, 26 January 2012 (UTC)

Headings with images become cursive in the TOC[edit]

See headings with images for an example. -- tbleher

"Show preview" often only reacts to the second click[edit]

While editing, I noticed that clicking the "Show preview" button in the edit window often does not work the first time around, the preview is only shown after clicking the button again. This happened to me several times, but unfortunately I can't reproduce it right now and so can't investigate further. I'm using Firefox 9.0.1 on Ubuntu Oneiric. -- tbleher

I'm using FF 9.0.1 on Oneiric and I don't think that is the fault of the new software. I've seen similar things on other sites. -- MarkAHershberger(talk) 01:46, 29 January 2012 (UTC)

A database error has occurred.[edit]

When I try to access the API via

http://en.wikipedia.beta.wmflabs.org/w/api.php I get the following error:

A database error has occurred. Did you forget to run maintenance/update.php after upgrading? See: https://www.mediawiki.org/wiki/Manual:Upgrading#Run_the_update_script
Query: SELECT afi_name,afi_id,afi_data_type,afi_bucket_id FROM `aft_article_field` 
Function: ApiArticleFeedbackv5Utils::getFields
Error: 1146 Table 'enwiki.aft_article_field' doesn't exist (deployment-sql)

Helder.wiki (talk) 18:08, 29 January 2012 (UTC)

Special:BannerController: missing dependency[edit]

All beta sites suffer from broken javascript because of a missing dependency (mw.user) in Special:BannerController, which I cannot source to fix. Edokter (talk) — 13:38, 30 January 2012 (UTC)

I confirm this. The error shown on Google Chrome when I edit this page is the following:
Uncaught TypeError: Cannot call method 'anonymous' of undefined
Helder.wiki (talk) 19:32, 30 January 2012 (UTC)

ext.wikiEditor.toolbar.hideSig is loaded even when the toolbar is disabled[edit]

Seen on de.wikipedia.beta.wmflabs.org

To reproduce this disable the WikiEditor toolbar in your preferences. The module ext.wikiEditor.toolbar.hideSig is still loaded, which doesn't hurt but is superfluous.

RL does not update the minified versions in an appropriate time[edit]

On http://commons.wikimedia.beta.wmflabs.org/wiki/MediaWiki:Common.js I even

tried to delete & restore common.js but is simply does not update (except if you change your skin or language)

Just try it yourself. (e.g. with a new console.log-line)

I don't know whether this is specific to MW 1.19 or just the test-environment.

Old recent changes when not logged in[edit]

On this Wiki I don't see recent changes on Special:Recentchanges. I don't see any change after 19 january. When adding a random get parameter, like [1], I see all changes, but when I use the normal URL again there are no changes after 19 january. Reloading doesnt help. This happens on different systems (different browsers and different conenctions). 82.72.140.36 17:09, 30 January 2012 (UTC)

After posting the above message I get all recent changes in the browser I used to post it, but not in other browsers. 82.72.140.36 17:12, 30 January 2012 (UTC)
I'm gonna bet this is something related to our squid configuration here. Hopefully we'll get that sorted out this week. -- MarkAHershberger(talk) 18:16, 30 January 2012 (UTC)

Problems with the mediaplayer /mwEmbed[edit]

I think Michael Dale is the right one to address it to:

  • When attempting to play videos from the Special:NewFiles page, I get several errors:

Error: http://commons.wikimedia.beta.wmflabs.org/w/load.php?debug=false&lang=de&modules=jquery%2Cmediawiki%7Cjquery.triggerQueueCallback%2CloadingSpinner%2CmwEmbedUtil%7Cmw.MwEmbedSupport&only=scripts&skin=vector&version=20120124T004733Z at line 46: elem[type] is not a function

Error: [object Object] at line undefined: [object Object] ...

-- Rillke (talk) 17:13, 2 February 2012 (UTC)

  • Sometimes the "Play-button"-overlay is misplaced (some pixels above the preview image) or completely missing. -- Rillke (talk) 17:23, 8 February 2012 (UTC)

Buttons exchanged in Monobook -- jQuery.ui.dialog[edit]

File:ButtonsReversed.png
In Monobook the buttons are reversed because in Vector they have the style "float:right" but not in Monobook

Must be some javascript code adding style definitions to the body.

.ui-dialog .ui-dialog-buttonpane button {
    float: right;
}

-- Rillke (talk) 17:59, 2 February 2012 (UTC)

Inconsistent styling of "modaled out" background -- jQuery.ui.dialog vs mwEmbed[edit]

sometimes just gray alpha overlay; sometimes it is striped. Didn't found the reason, yet. -- Rillke (talk) 17:59, 2 February 2012 (UTC)

.ui-widget-overlay {
  background: url("images/ui-bg_diagonals-thick_20_666666_40x40.png") repeat scroll 50% 50% #666666;
  opacity: 0.5;
}

Source: http://commons.wikimedia.beta.wmflabs.org/w/extensions/MwEmbedSupport/MwEmbedModules/MwEmbedSupport/skins/common/MwEmbedCommonStyle.css -- Rillke (talk) 17:38, 8 February 2012 (UTC)

MORE JavaScript errors...[edit]

Seems like when one gets fixed, others sprout up. On Commons beta, the EditTop gadget now report Uncaught ReferenceError: addOnloadHook is not defined ($wgIncludeLegacyJavaScript not enabled?). On enwiki beta, my MenuTabsToggle script fails without any error (but the CSS is loaded). Edokter (talk) — 13:26, 3 February 2012 (UTC)

In fact, it seems none of the gadgets on enwiki beta are working... Edokter (talk) — 13:37, 3 February 2012 (UTC)
Hrm... on further investigation, I see what you're talking about. Interestingly, enabling the "Use a black background with green text on the Monobook skin" without the Vector skin -- which I've done repeatedly in the past -- does change *most* of the background to black with green text but leaves some oddities. The "Main page" link in the side bar isn't clickable, for example. -- MarkAHershberger(talk) 19:51, 7 February 2012 (UTC)

Bug after deletion[edit]

After I deleted this page MediaWiki loaded the page

http://en.wikipedia.beta.wmflabs.org/w/index.php?title=User:Helder.wiki/common.js&action=delete

whose whose content was "1". See the screenshot:

File:Some bug after deleting a page.png

Helder.wiki (talk) 15:36, 8 February 2012 (UTC)

Some gadgets are not displayed[edit]

I don't know why, but this gadget is not being displayed on Special:Preferences#mw-prefsection-gadgets.

Maybe it is the same problem as the following:

Helder.wiki (talk) 15:40, 8 February 2012 (UTC)

I tried to remove all gadgets except one and noticed the list Special:Preferences was not updated. Even when I removed all gadgets they were still displayed on the list and on Special:Gadgets. Helder.wiki (talk) 15:54, 8 February 2012 (UTC)
It can take up to 24 hours, before the gadget cache is updated. Some problem on de.test.wp. Umherirrender (talk) 20:06, 8 February 2012 (UTC)

email confirmation[edit]

Is email confirmation active on this test cluster? I get no email, after visiting Special:ConfirmEmail. It is possible to get it? Thanks. Umherirrender (talk) 20:04, 8 February 2012 (UTC)

Old toolbar is displayed before the enhanced toolbar is loaded[edit]

If I open a page such as

and the option "Enable enhanced editing toolbar" is enabled in my preferences, I see the old toolbar being loaded for a few moments before the enhanced toolbar is loaded over it.

The old toolbar shouldn't be loaded at all if the user choose the new toolbar. Helder.wiki (talk) 20:06, 10 February 2012 (UTC)

Selecting user language[edit]

After my registration I went to Special:Preferences and tried to change language to Russian but localized messages appeared noly after second try. KPu3uC B Poccuu (talk) 15:36, 12 February 2012 (UTC)

Angle <brackets> / inequality signs in headlines[edit]

After creating or editing this section, the Mediawiki Software redirects you to this URL:

http://labs.wikimedia.beta.wmflabs.org/wiki/Problem_reports#Angle_.2F_inequality_signs_in_headlines

The correct URL would be this:

http://labs.wikimedia.beta.wmflabs.org/wiki/Problem_reports#Angle_.3Cbrackets.3E_.2F_inequality_signs_in_headlines

--80.142.219.159 18:56, 12 February 2012 (UTC)

Commons is incredibly slow[edit]

  • Sometimes not all resources are loaded
  • Sometimes the server ignores that I am logged in and treats me like an anon-user (login-link, ...)

-- Rillke (talk) 11:46, 14 February 2012 (UTC)

Telugu sign on messages are old[edit]

I tried testing by creating an account, I got the following Telugu response ప్రవేశం విజయవంతమైనది ఇక్కడికి గెంతు: పేజీకి సంబంధించిన లింకులు, అన్వేషణ

మీ ఈ-మెయిలు అడ్రసుకు ధృవీకరణ కోడును పంపించాం. లాగిన్ అయ్యేందుకు ఆ కోడు అవసరం లేదు గానీ, వికీలో ఈ-మెయిలు ఆధారిత అంశాలను సచేతనం చేసేముందు దాన్ని ఇవ్వవలసి ఉంటుంది. స్వాగతం, Arjunaraoctest!

మీ ఖాతా తెరిచాం. మీ వికీపీడియా అభిరుచులను సెట్ చేసుకోవడం మరువకండి. తెలుగు వికీపీడియాలో తెలుగులోనే రాయాలి. వికీలో రచనలు చేసే ముందు, కింది సూచనలను గమనించండి.

  • వికీని త్వరగా అర్థం చేసుకునేందుకు 5 నిమిషాల్లో వికీ పేజీని చూడండి.
  • తెలుగులో రాసేందుకు లేఖినిని వాడవచ్చు. మరిన్ని ఉపకరణాల కొరకు ఈ పేజీ చూడండి.

వికీమీడియా ఫౌండేషన్ ప్రాజెక్టులలోనికి మీరు ప్రవేశిస్తున్నారు: I would like to change the second bullet above, as it was very old message.

Let me know where I should edit.--Arjunaraoctest (talk) 12:34, 14 February 2012 (UTC)

I came to know the changes are required in MediaWiki:Welcomecreation and updated the same.--Arjunaraoctest (talk) 13:12, 14 February 2012 (UTC)

404 (Not Found) errors[edit]

When I access http://en.wikipedia.beta.wmflabs.org/wiki/Main_Page I get a 404 (Not Found) error for the following pages: http://en.wikipedia.beta.wmflabs.org/vector/images/search-ltr.png?303-4 http://en.wikipedia.beta.wmflabs.org/common/images/poweredby_mediawiki_88x31.png

Helder.wiki (talk) 16:51, 14 February 2012 (UTC)

modules loaded with using() fail in debug mode[edit]

Special:MergeAccount threw error[edit]

Hello! I just tried to merge my account at de.wikipedia.beta.wmflabs.org to login here as well. This was needed because I had to be renamed, as creating an account "✓" is prohibited.

So I got to http://de.wikipedia.beta.wmflabs.org/w/index.php?title=Spezial:Benutzerkonten_zusammenführen and inserted my password. This was the result (in div#mw-content-text):

Already attached -- race condition?

Backtrace:

#0 /usr/local/apache/common-local/live-hom/extensions/CentralAuth/specials/SpecialMergeAccount.php(65): SpecialMergeAccount->doAttachMerge()
#1 /usr/local/apache/common-local/live-hom/includes/SpecialPageFactory.php(477): SpecialMergeAccount->execute(NULL)
#2 /usr/local/apache/common-local/live-hom/includes/Wiki.php(263): SpecialPageFactory::executePath(Object(Title), Object(RequestContext))
#3 /usr/local/apache/common-local/live-hom/includes/Wiki.php(592): MediaWiki->performRequest()
#4 /usr/local/apache/common-local/live-hom/includes/Wiki.php(502): MediaWiki->main()
#5 /usr/local/apache/common-local/live-hom/index.php(58): MediaWiki->run()
#6 {main}

However, it works now and a reload of the page gave the sucess message

Die Benutzerkonten mit dem Namen „✓“ wurden auf den folgenden Projekten automatisch zusammengeführt:
  • de.wikipedia.beta.wmflabs.org

Though, when I revisit the page, it says nothing had happened, matching to de:Spezial:Verwaltung Benutzerkonten-Zusammenführung/✓ and Special:CentralAuth/✓ (Why does the interwiki de: point to deployment, redirecting to labs?). I also got logged out here (labs.wikimedia.beta.wmflabs.org) while writing this text, but that may be the report #Username doesn't stay logged in. -- (talk) 02:27, 18 February 2012 (UTC)

Just to add: The error is reproducable here at Special:MergeAccount -- (talk) 02:30, 18 February 2012 (UTC)

Can't create account[edit]

I was trying to create a new account on sq.wikipedia but it says:

Database error
Jump to: navigation, search
A database query syntax error has occurred. This may indicate a bug in the software. The last attempted database query was:

    (SQL query hidden)

from within function "SpoofUser::getConflicts". Database returned error "1146: Table 'centralauth.spoofuser' doesn't exist (deployment-sql)".

--79.106.109.62 00:58, 21 February 2012 (UTC)

"Enable enhanced editing toolbar" remove both old and enhanced toolbars[edit]

  1. Enable "Show edit toolbar (requires JavaScript)" on Special:Preferences#mw-prefsection-editing
  2. Disable "Enable enhanced editing toolbar"
  3. Go to http://labs.wikimedia.beta.wmflabs.org/wiki/EmptyPage?action=edit
  4. Result: There will be no toolbar at all.
  5. Expected result: The old toolbar should be displayed. Helder.wiki (talk) 15:38, 22 February 2012 (UTC)


Preference-->Gadget[edit]

Preference-->Gadget not shown at bn.wikipedia.beta.wmflabs.org. Jayantanth (talk) 16:35, 14 March 2012 (UTC)

According to my check, it does. It however has a number of translations missing, so some things on the page show up in angle brackets(<>). Hazard-SJ (talk) 01:43, 15 March 2012 (UTC)
The direct link is http://bn.wikipedia.beta.wmflabs.org/wiki/Special:Preferences#mw-prefsection-gadgets by the way. Hazard-SJ (talk) 01:45, 15 March 2012 (UTC)
I am testing all including Twinkle, But Twinkle tab is not shown, even I am trying to got the Preference-->Gadget page through you direct link. Not get it. 1.186.96.50 09:49, 15 March 2012 (UTC)

Central notice not loading[edit]

On many pages (crosswiki), I am seeing "<centralnotice-template-welcome>", which suggests that the message is not being loaded. Hazard-SJ (talk) 01:34, 23 March 2012 (UTC)

Upgrade MediaWiki from 1.18 to 1.22.4[edit]

After upgrading to ver 1.22.4 I receive the following error notice, when opening my site: "Warning: require_once() [function.require-once]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'UTC' for 'UTC/0.0/no DST' instead in /home/dorotinf/public_html/wikigenia/includes/GlobalFunctions.php on line 2300

Parse error: syntax error, unexpected $end, expecting T_VARIABLE or '$' in /home/dorotinf/public_html/wikigenia/includes/GlobalFunctions.php on line 2300"

Can anyone help?