Miraheze

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Miraheze and the translation is 100% complete.
Logo Miraheze

Miraheze is een vrije hostingdienst zonder winstoogmerk die MediaWiki versie gebruikt als hosting engine, en zelf zorgt dat er bijgewerkt wordt naar de meest recente stabiele versie. Miraheze installeert automatisch meerdere MediaWiki extensies op nieuwe wiki's, waarbij de gebruikers de optie hebben andere extensies op de wiki's in te schakelen (en om andere kunnen verzoeken), inclusief VisualEditor en StructuredDiscussions . Miraheze wordt ondersteund door donaties van de gebruikers en plaatst geen reclame op de wiki's die het host.

Miraheze host op dit moment meer dan 5000 wiki's.

Extensies

Miraheze kan elke MediaWiki extensie downloaden, dit op verzoek van de beheerder van de wiki, aangenomen dat die extensie wat betreft veiligheid wordt goedgekeurd. Veel van deze extensies staan in de Wikimedia's Git code repositories. Hier een lijst van de huidige extensies die Miraheze daar vandaan haalt.

Het bedrijf heeft ook eigen extensies, deze zijn vrij beschikbaar.

Eigen domeinen

Op verzoek kan Miraheze een eigen domein voor de wiki maken zolang het maar hen verwijst. (Uitleg Miraheze).

Code

Miraheze gebruikt open-source code, het host die op GitHub.

Beheer extensies, instellingen en rechten

Miraheze gebruikt de eigen extensie ManageWiki om gebruikers toe te staan om individuele wiki's extensies in of uit te schakelen, instellingen te wijzigen (eigen logo, eigen favicon, enz.), rechten aan te passen en namespaces te beheren.

Problemen

Miraheze gebruikt hun eigen Phabricator voor het melden van fouten en voor het aanvragen voor nieuwe functies.

Servers

Miraheze werkt nu met 44 verschillende servers die voor verschillende doelen gebruikt worden (MediaWiki, Varnish, Database, Puppet, Test, Gluster, enz.). lijst met servers en hun functies.

Zie ook