MediaWiki/mk

Од MediaWiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Добре дојдовте на MediaWiki.org
МедијаВики (MediaWiki) е слободен програмски вики-пакет напишан во PHP, првично изработен за употреба на Вкипедија. Денес го користат уште неколку други проекти, непрофитната Фондација Викимедија и многубројни други викија, вклучувајќи го и ова — домот на МедијаВики.

Подолу се наведени врски до содржините на страницата. Некои содржини се преведени и на други јазици, но сепак главен јазик за документација е англискиот.

Ако имате општи прашања за МедијаВики, погледајте ја страницата за комуникации. Доколку имате нешто да прашате за ова вики, добредојдени сте да го поставите прашањето на форумот.
Тековни верзии
Новости
2019-05-17 to 2019-05-19
2019-04-03 to 2019-04-05
2018-10-23 to 2018-12-13
  • A Wikimedia/MediaWiki development contest for 13-17 year old students is taking place. See Google Code-in/2018 for more information.
2018-09-20