Manual:UpdateCollation.php

From mediawiki.org
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Manual:UpdateCollation.php and the translation is 73% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:
English • ‎français • ‎norsk bokmål • ‎polski • ‎日本語

Dette skriptet oppdaterer sorteringsrekkefølgen i kategorier. Du må kjøre dette skriptet etter at $wgCategoryCollation har blitt endret. Det må også kjøres etter at man oppgraderer fra MediaWiki til versjon 1.17 eller nyere fra en versjon som er eldre enn 1.17. Vanligvis kjøres det som del av $update-php.

Hvis sorteringsrekkefølgen i kategorier på wikien din ikke fungerer som den skal (altså at sider ikke sorteres riktig i kategoriene) kan du bruke --force for å fikse sorteringsrekkefølgen overalt. Se php updateCollation.php --help for en liste over alle alternativer.

Kjøretiden til skriptet avhenger av antallet rader i $categorylinks, og for ekstremt store wikier kan det ta mer enn 24 timer å kjøre skriptet. (En kjøring på engelskspråklig Wikipedia i september 2016 tok rundt ei uke: phab:T136150.) Skriptet kan prosessere rundt 10 000 rader i minuttet (avhengig av ditt oppsett); du kan se et estimat av antall rader på wikien din før du kjører skriptet på ekte ved å bruke updateCollation.php --dry-run. Wikimedia-wikier av diverse størrelser har byttet sorteringsrekkefølge flere ganger (phab:T47443); bare sørg for å sjekke omtrent hvor lang tid det vil ta å kjøre skriptet før du starter det.

Se også