Kézikönyv:$wgUploadPath

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Manual:$wgUploadPath and the translation is 100% complete.
Server URLs and file paths: $wgUploadPath
A feltöltési könyvtár útvonala.
Bevezetve:pre 1.1.0
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:(útvonal)
Alapértelmezett érték:"{$wgScriptPath }/images" (1.8+)
"{$wgScriptPath }/upload" (pre-1.1 - 1.7)
(Megjegyzés: Ezen változó alapértelmezett értéke más paraméterektől (például a Setup.php -ban beállítottaktól) függ a LocalSettings.php végrehajtása után.)

Részletek

A változóban a feltöltési könyvtár relatív utvonala adható meg. A beállítás a feltöltött fájlok megtekintéséhez szükséges URL-ek generálásához használatos.

A legtöbb esetben a változó csak az útvonalat tartalmazza (például „/w/images”). Ha a feltöltött fájlok egy másik domainről töltődnek be, az érték teljes URL is lehet, például „http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en”.

Ha a változó helyi útvonalat tartalmaz (a „http://” nélkül), az értéknek mindig perjellel kell kezdődnie, különben hibás URL fog elkészülni. (Például, ha az értékként a „foldername”-et adod meg, a feltöltött fájlok a „http://example.comfoldername” címről töltődnének be – vedd észre a hiányzó perjelet a „.com” után).

A $wgEnableUploads értéke alapértelmezésben false. Ne felejtsd el a könyvtárjogosultságok beállítását sem.

A képfájlok jogosultságának engedélyezéséhez a $wgUploadPath az img_auth.php szkriptre is mutathat ($wgUploadPath = "$wgScriptPath/img_auth.php";) – további információkért lásd: Manual:Image authorization .

Más, ehhez a beállításhoz kapcsolódó változók is vannak. Ha ezt a $LocalSettings-ban átírod, akkor minden más függő változót, közük az $wgUploadDirectory -t is újra kell definiálnod. Ha ez a két beállítás nem egyezik, akkor a fájlok más könyvtárba ($wgUploadDirectory) lesznek feltöltve, mint ahol a MediaWiki keresné őket ($wgUploadPath)!
Ha a $wgUseInstantCommons , illetve a $wgForeignFileRepos a fájl-gyorsítótárral együtt van használva, a külső állományok a $wgUploadPath címéről töltődnek be.

Lásd még