Kézikönyv:$wgThumbLimits

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Manual:$wgThumbLimits and the translation is 64% complete.
Outdated translations are marked like this.
Thumbnail settings: $wgThumbLimits
A felhasználók által választható bélyegkép-méretek listája.
Bevezetve:1.5.0
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:(pozitív egészek tömbje)
Alapértelmezett érték:(lásd alább)

Részletek

A változó definiálásával a felhasználók beállításaik között kiválaszthatják a bélyegképek alapértelmezett méretét, amely minden, méretmegadás nélküli bélyegképre vonatkozik. A tárhely-használat csökkentése érdekében a felhasználók csak előre megadott méretekből választhatnak.

A beállítás a szócikkekben és más wikilapokon megjelenő bélyegképekre vonatkozik. A képek leírólapokon (fájl-névtér) megjelenő méretéért lásd a $wgImageLimits lapot.

Default values

MediaWiki-verzió:
1.5
$wgThumbLimits = [
	120,
	150,
	180,
	200,
	250,
	300
];

Példa

A tárhely-használat csökkentése érdekében a lehetőségek száma korlátozható, ehhez az alábbi kódot kell a $LocalSettings-ba másolnod: Put these settings in your LocalSettings.php :

// Don't allow more than three thumb sizes to reduce disk usage
$wgThumbLimits  = array(
   120, // 0-s méret
   250, // 1-es méret
   300  // 2-es méret
   );

Ha megváltoztatod a tömböt, a default user option -t is módosítsd! Minden mérethez automatikusan hozzárendelődik egy a 'thumbsize' beállításhoz használható integer. A legkisebb méret mindig 0, és egyesével növekszik, például öt érték esetén 0 a legkisebb, 4 pedig a legnagyobb. Érvénytelen érték esetén a wiki összeomlik! Each thumb size set is automatically associated with an integer value that may be used for the "thumbsize" user option. This value always starts with "0" for the lowest thumb size set in the array and increases by 1 per additional thumb size defined, e.g. if five different thumb sizes were set the lowest value for the user option is "0" while "4" is the highest. If an invalid value is set the wiki will break!

// Alapértelmezésben a középső értéket mutatja
$wgDefaultUserOptions['thumbsize'] = 1; // 250-es méret

Lásd még