Jump to content

Manual:$wgLegacyEncoding

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Manual:$wgLegacyEncoding and the translation is 100% complete.
Taal, regio en karakter encoding instellingen: $wgLegacyEncoding
Stel dit in op de karakterset, die je gebruikte voordat je een update naar MediaWiki 1.5 uitvoerde (bijv. 'ISO-8859-1'). MediaWiki zal dan een tijdelijke karaktersetconversie uitvoeren bij het laden van oude revisies, die niet gemarkeerd zijn met de "utf-8" vlag (revisies gemaakt met MediaWiki 1.4 en eerder).
Geïntroduceerd in versie:1.4.0
Verwijderd in versie:nog steeds in gebruik
Toegelaten waardes:Niet opgegeven
Standaardwaarde:false

Details

Stel dit in op de karakterset, die je gebruikte voordat je een update naar MediaWiki 1.5 uitvoerde (bijv. 'ISO-8859-1'). MediaWiki zal dan een tijdelijke karaktersetconversie uitvoeren bij het laden van oude revisies, die niet gemarkeerd zijn met de "utf-8" vlag (revisies gemaakt met MediaWiki 1.4 en eerder). U kunt dit gebruiken wanneer u een wiki naar UTF-8 converteert en u niet een massaconversie van oude tekstgegevens wilt doen. Merk echter op dat oude teksten, die zijn geconverteerd omdat er $wgLegacyEncoding is ingesteld, niet worden bijgewerkt in de database! De volgende keer dat ze nodig zijn, zullen ze opnieuw moeten worden geconverteerd.

Dit benadert 'GEEN andere velden dan old_text en ar_text (en verandert ook niet hun inhoud). Titels, commentaren, gebruikersnamen, enz. moeten nog steeds massaal worden geconverteerd in de database vooraleer verder te gaan als een UTF-8 wiki.