Kézikönyv:$wgExtensionMessagesFiles

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Manual:$wgExtensionMessagesFiles and the translation is 81% complete.
Outdated translations are marked like this.
Kiterjesztések: $wgExtensionMessagesFiles
Kiterjesztések üzenetfájljai.
Bevezetve:1.11.0
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:(tömb)
Alapértelmezett érték:[]

This should only be used to specify files that define $magicWords and $specialPageAliases. Its usage for $messages is deprecated.

Részletek

A változóban szereplő asszociatív tömb a kiterjesztések nevét azon fájl nevéhez rendeli, amelyben az azokhoz tartozó üzenetek találhatóak. Az állománynak létre kell hoznia az $aliases változót.

Példa:

$wgExtensionMessagesFiles['ConfirmEdit'] = __DIR__ . '/ConfirmEdit.i18n.magic.php';

A MediaWiki 1.23-ban megváltozott viselkedés

A MediaWiki 1.23 verzió óta az üzenetek definiálásának ezen módja nem használt; ehelyett az üzenetek a $wgMessagesDirs használatával JSON-formátumban tárolódnak. A $messages-től eltérő változók beállításához (például $magicWords és $specialPageAliases) továbbra is a $wgExtensionMessagesFiles használandó.

Ha a $wgMessagesDirs-ben a $wgExtensionMessagesFiles egy bejegyzésével megegyező kulcs található, minden, a $wgExtensionMessagesFiles-ban lévő $messages-érték figyelmen kívül lesz hagyva. Ez azt jelenti, hogy egy üzeneteket szolgáltató kiterjesztés visszafelé való kompatibilitásához mind a $ExtensionMessagesFiles, mind a $MessagesDirs beállítása szükséges, és a MediaWiki-verziótól függően csak egyik lesz használva.

Lásd még