Kézikönyv:$wgDisableCounters

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Manual:$wgDisableCounters and the translation is 95% complete.
Statistics and content analysis: $wgDisableCounters
Lapmegtekintési számlálók letiltása.
Bevezetve:pre 1.1.0
Elavultnak jelölve:1.25.0 (Gerrit change 150699; git #90d90dad)
Eltávolítva:1.35.0 (Gerrit change 579769; git #81a31e16)
Megengedett értékek:(boolean)
Alapértelmezett érték:false

Részletek

A $wgDisableCounters meghatározza, hogy frissüljön-e a lapmegtekintési számláló új megnyitáskor. Ha a $wgDisableCounters „false”, a lapok alján a következőhöz hasonló sor fog megjelenni: „Ezt a lapot 256 alkalommal keresték fel.”.

A beállítástól függ a Speciális:Népszerű lapok elérhetősége is.

A változó az includes/DefaultSettings.php -ban rögzített; belső értéke false. Az alapértelmezett érték felülírásához add hozzá a $wgDisableCounters = true; sort a LocalSettings.php fájl aljához.

A számláló értékét az includes/WikiPage.php doViewUpdates() funkciója frissíti. (Egy korábbi verzióban ezt az includes/Article.php incViewCount() funkciója tette meg.) A $wgDisableCounters változóra egyéb szkriptfájlok is hivatkoznak.

Figyelem Figyelem: A változó letiltásával az addigi lapmegtekintési adatok örökre elvesznek!
Squid-gyorsítótárazás esetén tiltsd le ezeket a számlálókat, mivel a Squid gyorsítótárazása megakadályozza a MediaWikit abban, hogy minden lekérést lásson, így ezek az értékek fals adatot fognak közölni.

Alternatívák

Ha a sok laplekérés miatt teljesítménybéli problémákat tapasztalsz a page tábla frissítésekor, akkor a letiltás helyett egy finomabb megoldás a $wgHitcounterUpdateFreq módosítása.

A statisztikák az Apache vagy a Squid kérelmi naplóiban is elérhetőek.

A beállítást az 1.25.0 verzióban letiltottuk. Lásd a Véleménykérés/A MediaWiki laplekérési számlálóinak törlése lapot és az egyéb alternatívákat.

Figyelem Figyelem: The update to MediaWiki version 1.25 will cause the loss of view counts forever, if extension HitCounters is not installed!

Lásd még