Help:Security/PDF files/hu

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Help:Security/PDF files and the translation is 75% complete.
Outdated translations are marked like this.
PD Megjegyzés: Amikor szerkeszted ezt a lapot, beleegyezel a szerkesztésed CC0 alatti közzétételébe. Lásd a Public Domain Help Pages lapot további információkért. PD

A PDF fájlformátumnak vannak bizonyos biztonsági és adatvédelmi problémái, amiket esetleg figyelembe akarsz venni, mielőtt megnyitsz ilyen fájlokat. A PDF fájlok tartalmazhatnak bonyolult interaktív funkciókat, amik arra utasíthatják a PDF-olvasódat, hogy csatlakozzon az internetre és felfedje az olvasó IP-címét és más személyes információit egy harmadik félnek. Egy rosszindulatú PDF-szerző felhasználhatja ezt a lehetőséget arra, hogy összekapcsoljon hálózati helyeket szerkesztőnevekkel, vagy máshogy megsértse az olvasó adatvédelmi jogait.

A PDF bonyolult belső felépítéssel rendelkezik, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi a veszélyes fájlok felismerését; az adatvédelemre figyelő olvasónak kell óvintézkedéseket tennie. Az, hogy a PDF fájl képes-e kinyerni személyes adatokat, a PDF-olvasó programodon múlik. Általában a kevesebb funkcióval rendelkező PDF-olvasók biztonságosabbak, a Firefox és Chrome böngészők beépített olvasói a legbiztonságosabbak.

Az Adobe Acrobat régebbi verziói és az Adobe Reader, az alapértelmezett beállításokkal, nem biztonságos. Adobe Acrobat XI, DC, and newer versions all prompt the user before connecting to the Internet, unless you have manually changed Acrobat's trust settings.

További információk: