Pitulung:Format

From MediaWiki.org
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Help:Formatting and the translation is 61% complete.
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎Deutsch • ‎English • ‎Lëtzebuergesch • ‎Nederlands • ‎Sunda • ‎Tagalog • ‎Tiếng Việt • ‎Türkçe • ‎asturianu • ‎bosanski • ‎català • ‎dansk • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎magyar • ‎occitan • ‎polski • ‎português • ‎português do Brasil • ‎română • ‎slovenčina • ‎suomi • ‎svenska • ‎čeština • ‎беларуская (тарашкевіца)‎ • ‎русский • ‎українська • ‎עברית • ‎العربية • ‎سنڌي • ‎فارسی • ‎پښتو • ‎हिन्दी • ‎தமிழ் • ‎සිංහල • ‎ไทย • ‎中文 • ‎日本語 • ‎한국어
PD Catet: Nalika anjeun ngédit ieu kaca, anjeun sapuk pikeun ngaleupaskeun sumbangan anjeun dina CC0. Tempo Kaca pitulung Domain Publik pikeun leuwih lengkepna.
PD

Anjeun bisa ngaformat téks maké markap wiki. Ieu ngawengku karakter normal sarupaning curek, apostrop, atawa tanda séjén anu boga fungsi husus dina wiki, gumantung kana perenahna. Pikeun conto, pikeun ngadéngdékkeun kecap, anjeun ngurung ieu kecap dina dua pasang apostrop siga ''kieu''.

Markap ngaformat téks

Pedaran Ngetikna Jadina
Format karakter (sabaris) - dilarapkeun di mana baé
Téks déngdék
''déngdék''

déngdék

Téks kandel
'''kandel'''

kandel

Kandel jeung déngdék
'''''kandel & déngdék'''''

kandel & déngdék

Kaluar ti markap wiki
<nowiki>tan ''markap''</nowiki>

tanpa ''markap''

Format sawaréh – ngan di awal baris
Bagian Huhulu rupa-rupa hambalan
== Hambalan 2 ==

=== Hambalan 3 ===

==== Hambalan 4 ====

===== Hambalan 5 =====

====== Hambalan 6 ======

  • Liwatan Hambalan 1, nyaéta hambalan ngaran kaca.
  • Ulah ngasupkeun tulisan nanaon sanggeus tanda '=' dina baris nu sarua
  • Artikel anu boga sahanteuna 4 huhulu otomatis bakal dibéré daptar eusi (iwal masang sandi __NOTOC__).

Hambalan 2

Hambalan 3

Hambalan 4

Hambalan 5
Hambalan 6
Aturan horisontal
Téks saméméh
----
Téks sanggeus

Téks saméméh


Téks sanggeus

Béréndélan pélor
* Mimitian unggal baris
* maké hiji [[Wikipedia:asterisk|asterisk]] (*).
** Leuwih loba asterisk ngahasilkeun hambalan leuwih jero
*** jeung leuwih jero deui.
* Megat baris <br />teu megatkeun hambalan.
*** Anapon luncat hambalan ngahasilkeun spasi kosong.
Baris anyar mungkas béréndélanana.

* gabungkeun béréndélan pélor
** jeung dadaran
::- dadaran
** ngahasilkeun spasi kosong

* gabungkeun béréndélan pélor
** jeung dadaran 
*:- dadaran
** tanpa spasi kosong

*béréndélan pélor
:- dadaran
:* sub-béréndélan anu teu ngahasilkeun
:* spasi kosong sanggeus dadaran
  • Mimitian unggal baris
  • maké hiji asterisk (*).
    • Leuwih loba asterisk ngahasilkeun hambalan leuwih jero
      • jeung leuwih jero deui.
  • Megat baris
    teu megatkeun hambalan.
      • Anapon luncat hambalan ngahasilkeun spasi kosong.

Baris anyar mungkas béréndélanana.

  • gabungkeun béréndélan pélor
    • jeung dadaran
- dadaran
    • ngahasilkeun spasi kosong
  • gabungkeun béréndélan pélor
    • jeung dadaran
    - dadaran
    • tanpa spasi kosong
  • béréndélan pélor
- dadaran
  • sub-béréndélan anu teu ngahasilkeun
  • spasi kosong sanggeus dadaran
Béréndélan nomer
# Mimitian unggal baris
# maké hiji [[Wikipedia:Number sign|tanda nomer]] (#).
## Leuwih loba tanda nomer ngahasilkeun hambalan leuwih jero
### jeung leuwih jero deui.
# Megat baris <br />teu megatkeun hambalan.
### Anapon luncat hambalan ngahasilkeun spasi kosong.
# Baris anyar mungkas béréndélanana.

# mungkas béréndélan sarta mitembeyan béréndélan lianna.
Baris anyar ogé
mungkas béréndélanana.
  1. Mimitian unggal baris
  2. maké hiji tanda nomer (#).
    1. Leuwih loba tanda nomer ngahasilkeun hambalan leuwih jero
      1. jeung leuwih jero deui.
  3. Megat baris
    teu megatkeun hambalan.
      1. Anapon luncat hambalan ngahasilkeun spasi kosong.
  4. Baris anyar mungkas béréndélanana.
  1. mungkas béréndélan sarta mitembeyan béréndélan lianna.

Baris anyar ogé mungkas béréndélanana.

Béréndélan dadaran
;item 1
: dadaran 1
;item 2
: dadaran 2-1
: dadaran 2-2
item 1
dadaran 1
item 2
dadaran 2-1
dadaran 2-2
Téks indén
: Indén tunggal
:: Indén ganda
::::: Indén loba

Anu modél kieu bisa ngaruksak aksésibilitas.
Indén tunggal
Indén ganda
Indén loba
Campuran rupa-rupa béréndélan
# hiji
# dua
#* dua poin hiji
#* dua poin dua
# tilu
#; tilu item hiji
#: tilu dadaran hiji
# opat
#: opat dadaran hiji
#: ieu sigana sambunganana
#: sarta mindeng dipaké
#: batan <br />of <nowiki><br /></nowiki>
# lima
## lima sub 1
### lima sub 1 sub 1
## lima sub 2

Maké #: jeung *: pikeun megatkeun baris di antara item bisa ngaruksak aksésibilitas.
  1. hiji
  2. dua
    • dua poin hiji
    • dua poin dua
  3. tilu
    tilu item hiji
    tilu dadaran hiji
  4. opat
    opat dadaran hiji
    ieu sigana sambunganana
    sarta mindeng dipaké
    batan
    of <nowiki>
    </nowiki>
  5. lima
    1. lima sub 1
      1. lima sub 1 sub 1
    2. lima sub 2
Téks anu geus diformat saméméhna
 Mitembeyan unggal baris ku spasi.
 Téks '''geus diformat saméméhna''' sarta 
 ''markap'' '''''bisa''''' dipigawé.

Praformat cara kieu ngan bisa dipaké pikeun ngaformat bab/bagian. Markap format karakter bisa kénéh dipaké.
Mitembeyan unggal baris ku spasi.
Téks geus diformat saméméhna sarta 
markap bisa dipigawé.
Blok téks praformat
 <nowiki>Dimimitian ku spasi dina kolom kahiji,
(méméh <nowiki>).

Mangka format blok anjeun bakal
    kajaga.

This is good for copying in code blocks:

def function():
    """documentation string"""

    if True:
        print True
    else:
        print False</nowiki>
Start with a space in the first column,
(before the <nowiki>).

Then your block format will be
    maintained.

This is good for copying in code blocks:

def function():
    """documentation string"""

    if True:
        print True
    else:
        print False

Alinéa

MediaWiki teu nganggap ayana pegat sabaris. Pikeun mitembeyan alinéa anyar, tambahan sabaris kosong. Anjeun bisa maksa megatkeun baris dina alinéa maké tag HTML <br />.

Tag HTML

Sababaraha tag HTML bisa dipaké di MediaWiki, contona <code>, <div>, jeung <span>. Bisa dipaké di mana baé.

Pedaran Ngetikna Jadina
Ngasupkeun
(Némbongan salaku garis handap dina panyungsi umumna)
<ins>Diasupkeun</ins>

atawa

<u>Garis handap</u>

Diasupkeun

atawa

Garis handap

Ngahapus
(Némbongan salaku gurat tembus tengah dina panyungsi umumna)
<s>Gurat tembus tengah</s>

atawa

<del>Dihapus</del>

Gurat tembus tengah

atawa

Dihapus

Fixed width text
<code>Kode sumber</code>

atawa

<code>Fixed width text</code>

Kode sumber

atawa

Fixed width text

Blockquotes
Téks saméméhna
<blockquote>Blockquote</blockquote>
Téks sanggeusna

Téks saméméhna

Blockquote

Téks sanggeusna

Quotes
<q>This is a quotation</q>
The q element must not be used in place of quotation marks that do not represent quotes; for example, it is inappropriate to use the q element for marking up sarcastic statements.[1]
This is a quotation
Comment
<!-- This is a comment -->
Comments are visible only 
in the edit zone.

Comments are visible only in the edit zone.

Completely preformatted text
<pre>Text is '''preformatted''' and 
''markups'' '''''cannot''''' be done</pre>

For marking up of preformatted text, check the "Preformatted text" entry at the end of the previous table.
Text is '''preformatted''' and 
''markups'' '''''cannot''''' be done
Customized preformatted text
<pre style="color: red">Text is '''preformatted''' 
with a style and 
''markups'' '''''cannot''''' be done
</pre>

A CSS style can be named within the style attribute.
Text is '''preformatted''' 
with a style and 
''markups'' '''''cannot''''' be done

continued:

Description You type You get
Default preformatted text has a CSS attribute (white-space: pre-wrap;) to wrap the text according to available width
<pre>
This long sentence is used to demonstrate text wrapping. This additional sentence makes the text even longer. This additional sentence makes the text even longer.
</pre>
This long sentence is used to demonstrate text wrapping. This additional sentence makes the text even longer. This additional sentence makes the text even longer.
Customized preformatted text with disabled text wrapping
<pre style="white-space: pre;">
This long sentence is used to demonstrate text wrapping. This additional sentence makes the text even longer. This additional sentence makes the text even longer.
</pre>
This long sentence is used to demonstrate text wrapping. This additional sentence makes the text even longer. This additional sentence makes the text even longer.

Inserting symbols

Symbols and other special characters not available on your keyboard can be inserted in a multitude of ways. Many Operating Systems and browsers allow you to insert special characters through a menu option or Operating System panel. Additionally, you can use the WikiEditor or VisualEditor to insert them into the edit screen.

As a last resort, you can use a special sequence of characters. Those sequences are called HTML entities. For example, the following sequence (entity) &rarr; when inserted will be shown as right arrow HTML symbol → and &mdash; when inserted will be shown as an em dash HTML symbol —.


Hover over any character to find out the symbol that it produces. Some symbols not available in the current font will appear as empty squares.
HTML symbol entities
Á á Â â ´ Æ æ À à Α α & Å å Ã ã Ä ä Β β ¦ Ç ç ¸ ¢
Χ χ ˆ © ¤ ° Δ δ ÷ É é Ê ê È è Ε ε Η η
Ð ð Ë ë ƒ ½ ¼ ¾ Γ γ > Í í Î î ¡ Ì ì Ι ι
¿ Ï ï Κ κ Λ λ « < ¯ µ · Μ μ  
¬ Ñ ñ Ν ν Ó ó Ô ô Œ œ Ò ò Ω ω Ο ο ª º Ø ø Õ õ Ö
ö Φ φ Π π ϖ ± £ Ψ ψ " » ® Ρ ρ
Š š § ­ Σ σ ς ¹ ² ³ ß Τ τ Θ θ ϑ Þ þ ˜
× Ú ú Û û Ù ù ¨ ϒ Υ υ Ü ü Ξ ξ Ý ý ¥ ÿ Ÿ Ζ ζ
Description You type You get
Copyright symbol &copy;
©
Greek delta letter symbol &delta;
δ
Euro currency symbol &euro;

See the list of all HTML entities on the Wikipedia article List of HTML entities. Additionally, MediaWiki supports two non-standard entity reference sequences: &רלמ; and &رلم; which are both considered equivalent to &rlm; which is a right-to-left mark. (Used when combining right to left languages with left to right languages in the same page.)

HTML tags and symbol entities displayed themselves (with and without interpreting them)

&amp;euro;  → &euro;
<span style="color: red; text-decoration: line-through;">Typo to be corrected</span>  → Typo to be corrected
&lt;span style="color: red; text-decoration: line-through;">Typo to be corrected</span>  → <span style="color: red; text-decoration: line-through;">Typo to be corrected</span>

Nowiki for HTML

<nowiki /> can prohibit (HTML) tags:

  • <<nowiki />pre>  → <pre>

But not & symbol escapes:

  • &<nowiki />amp;  → &

To print & symbol escapes as text, use "&amp;" to replace the "&" character (eg. type "&amp;nbsp;", which results in "&nbsp;").

Other formatting

Beyond the text formatting markup shown hereinbefore, here are some other formatting references:

You can find more references at Help:Contents.

References