Jump to content

Gerrit/nl

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Gerrit and the translation is 100% complete.
Een weergave van open wijzigingssets op gerrit.wikimedia.org

Gerrit is de website waar alle Wikimedia-repositories worden opgeslagen en voorgestelde codewijzigingen in die repositories worden beoordeeld. Alle codewijzigingen die bij Gerrit worden ingediend, worden op de Gerrit-website beoordeeld voordat ze worden ingediend om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan acceptabele codestyling-, implementatie- en beveiligingsnormen. Iedereen mag een account aanmaken en beoordelingsreacties achterlaten over wijzigingen. De bijzondere rechten om wijzigingen samen te voegen of af te wijzen is voorbehouden aan onderhouders.

Voorwaarden

Als u een nieuweling in softwareontwikkeling bent en niet zeker weet waar u moet bijdragen, lees dan New Developers . Als u heeft besloten dat u wilt bijdragen aan MediaWiki core of een extensie, lees dan Meewerken aan de MediaWiki en Extensies om te leren waar u taken voor u kunt vinden en hoe u een lokale ontwikkelomgeving kunt opzetten.

Als u een ervaren ontwikkelaar bent die bekend is met MediaWiki, maar nieuw is in de softwareontwikkeling, bezoek dan Ontwikkelaars hub .

Uw eerste patch indienen

Volg de Gerrit/Tutorial voor het instellen van Git, het aanmaken van een ontwikkelaarsaccount en het openen van wijzigingsverzoeken in Gerrit.

Code downloaden zonder Gerrit account

Om de broncode te downloaden zonder een plan om wijzigingen voor te stellen:

Verbeter toekomstige patches

Voor coderevisoren

  • Gerrit/Code review - Meer informatie over het uitvoeren van codecontrole. Uw hulp bij het beoordelen van wijzigingen is welkom!
  • Gerrit/Privilege policy - Ontwikkelbeleid voor reviewers met samenvoegrechten in Gerrit

Voor projecteigenaren / beheerders


Zie ook

Wikimedia had het plan om de code-review te migreren van Gerrit naar GitLab . Maar vanaf juni 2024 gaat dit niet gebeuren .