Extension:Page Forms/Special pages/nl

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Extension:Page Forms/Special pages and the translation is 100% complete.

Page Forms definieert verschillende speciale pagina's, die voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

Er zijn vijf speciale pagina's gedefinieerd die dienen als "helpformulieren", om gebruikers te helpen delen van de gegevensstructuur te maken:

 • Special:CreateForm - hiermee kan een gebruiker een nieuw formulier maken. (voorbeeldpagina)
 • Special:CreateTemplate - hiermee kan een gebruiker een nieuw sjabloon maken. (voorbeeldpagina)
 • Special:CreateProperty - hiermee kan een gebruiker een nieuwe semantische MediaWiki-eigenschap maken. Alleen beschikbaar wanneer Semantic MediaWiki is geïnstalleerd.
 • Special:CreateCategory - hiermee kan een gebruiker een nieuwe categorie maken. (voorbeeldpagina)
 • Special:CreateClass - een pagina die alle elementen voor een enkele "class" tegelijkertijd maakt - sjabloon, formulier, categorie en (als Semantic MediaWiki is geïnstalleerd) eigenschappen. Toegang tot deze pagina wordt gedicteerd door de 'createclass' MediaWiki toestemming; Standaard is het beschikbaar voor alle ingelogde gebruikers.

Zie de pagina Snelstartgids voor een korte zelfstudie over het gebruik van deze helpformulieren.

De eerste vier van deze speciale pagina's kunnen ook rechtstreeks vanaf de pagina worden geopend voor respectievelijk een formulier, sjabloon, eigenschap of categorie, als een dergelijke pagina nog niet is aangemaakt. Een dergelijke pagina moet, naast het standaardtabblad "Maken", een tabblad "Maken met formulier" hebben dat gebruikers naar een interface brengt voor het maken van die pagina met het juiste helpformulier.

Dit tabblad 'Maken met formulier' kan worden uitgeschakeld voor sjablonen en categorieën als u niet wilt dat gebruikers deze altijd maken met behulp van de helpformulieren. Voeg hiervoor het volgende toe aan LocalSettings.php, na het opnemen van 'Page Forms':

$wgPageFormsShowTabsForAllHelperForms = false;

Twee speciale pagina's bieden lijsten van de datastructuurpagina's binnen de wiki:

 • Special:Forms - hiermee worden alle formulierpagina's op de site weergegeven. (voorbeeldpagina)
 • Special:Templates - hiermee worden alle sjablonen op de site weergegeven. (voorbeeldpagina)

Ten slotte worden vijf speciale pagina's gebruikt in de standaarduitvoering van 'Page Forms':

 • Special:FormEdit - hiermee kan een gebruiker een pagina maken of bewerken met behulp van een door de gebruiker gemaakt formulier. (voorbeeldpagina)
 • Special:FormStart - wordt gebruikt om een gebruiker naar 'FormEdit' of het tabblad 'Bewerken met formulier' van de relevante pagina te leiden. Deze pagina mag niet rechtstreeks toegankelijk zijn voor gebruikers.
 • Special:RunQuery - laat een gebruiker een query uitvoeren met behulp van een formulier; zie Queryformulieren maken voor meer informatie.
 • Special:UploadWindow - laat een gebruiker een bestand uploaden; zeer vergelijkbaar met de standaard Special:Upload pagina, maar dan zonder de skin. Deze pagina wordt aangeroepen vanuit een formulier en mag niet rechtstreeks door gebruikers worden geopend.
 • Special:MultiPageEdit - hiermee kan een gebruiker een sjabloon selecteren en alle pagina's bewerken die deze bevatten met behulp van een spreadsheetachtig interface. De gebruiker kan ook nieuwe pagina's maken en bestaande pagina's hernoemen. Andere functies van de speciale pagina zijn paginering en een selector voor het selecteren van het aantal rijen dat tegelijkertijd moet worden weergegeven. Het ondersteunt invoertypen tekst, tekstgebied, selectievakje, datum, combobox en tokens. (voorbeeldpagina)