Ontwikkelaarsaccount

From mediawiki.org
This page is a translated version of the page Developer account and the translation is 100% complete.

De meeste van Wikimedia's technische omgevingen maken gebruik van een ontwikkelaarsaccount om gebruikers te identificeren en rechten te verlenen. Dit account verstrekt toegang tot een aantal bronnen voor het maken van technische bijdrages:

  • Aanbrengen van code bij Wikimedia's Git repository's via ons code-review systemen, steunend op Gerrit en GitLab . Bekijk ook Gerrit/Tutorial .

  • Gebruik Wikimedia Cloud Services producten die zorgen voor cloud computing resources en data services voor Wikimedia vrijwilligers. Wordt lid van Toolforge om bots en webservices uit te voeren of wordt lid van een Cloud VPS project om je Wikimedia projecten te testen.
  • Bijdragen aan operationele documentatie op Wikitech, onze technische documentatie.
  • Rapporteer en reageer op bug meldingen en feature verzoeken in het bug tracking systeem gebruikt voor Wikimedia projecten gebouwd met Phabricator. (NB: In tegenstelling tot de andere projecten, kunt u op Phabricator ook inloggen met een regulier Wikimedia-account, zodat het mogelijk is om een Phabricators-account te hebben zonder een ontwikkelaar-account.)

Deelnemers aan Wikimedia technische omgevingen moeten voldoen aan onze gedragscode.