Architecture committee/2016-04-20

From MediaWiki.org
Jump to navigation Jump to search

An invite-only video discussion, where decisions are often finalized, generally Wednesday 13:00 USA West coast local time as of this writing. This meeting is often used for grooming the backlog for the TechCom-RFC board. (private minutes)

Agenda timeline[edit]

  • Agenda bashing and action item check 21:00 (5 minutes)
  • Last week+this week’s RfC office hour 21:05 (5 minutes)
  • RfC status update 21:10 (10 minutes)
  • Shepherd assignments 21:20 (5 minutes)
  • Queue for future RfC office hours 21:25 (5 minutes)
  • Other business 21:30 (10 minutes)
  • Next week’s ArchCom agenda 21:40 (10 minutes)

Agenda details/Meeting summary[edit]

This section equates to the "meeting summary" section in the meeting note template. It's collaboratively edited during the meeting and serves as the official public notes of the meeting. Attendees: Fill in the important details in this section, but try to keep this concise and NPOV (easy way: use questions).  Put any prep information in this section if appropriate

First part of the meeting[edit]

RFC status update[edit]

RfC status update 21:10 (10 minutes). Notes from this section are part of the wikitech-l updates

Today's IRC session[edit]

Queue for future RfC office hours[edit]

Under discussion[edit]

Daniel: Phab:T124752
Let’s turn the “Changes Tags” refactoring proposed by Cenarium into an RFC and get it unstuck. Chain of patches starts at https://gerrit.wikimedia.org/r/#/c/201905/64; The patch refers to Phab:T91535 but the topic is broader than that, and the ticket doesn’t fully describe the proposed solution. Needs work.
Tim: shepherding two for Parser. will pick another
Roan: Phab:T108655 still need to split it so discussion can take place on part 2

Other status[edit]

The "RFC inbox" was empty, nothing "Entering Final Comment Period", and we didn't discuss the "no activity" list

Other business/planning[edit]

Other business 0:30 (10 minutes)
  • ArchCom chairperson
    • ACTION: Tim will follow up
  • Auditing our data flow
  • ArchCom retrospective (separate meeting: 2016-04-28 20:00 UTC)
    • Reschedule the one on the calendar Next week’s ArchCom agenda 0:40 (10 minutes)
  • ACTION: RobLa: create the new #ArchCom-Approved tag, and put this list of tasks on the agenda for next week